Zaujímavosti

Brusnicová šťava: Prekvapujúce fakty a jej výhody

brusnicová šťava

videní: 924

Brusnicová šťava: Brusnica je lesklé, okrúhle a šarlátovo červené ovocie, ktoré má horkú a kyslú chuť. Brusnice sú plné antioxidantov, vitamínov a ďalších dôležitých zdravých živín. Podobne ako iné druhy ovocia a zeleniny, aj brusnice majú úžasnú antioxidačnú kapacitu. Brusnice sú hlavnou komerčnou plodinou v niektorých amerických štátoch a kanadských provinciách.

Brusnicová šťava prináša benefity, ktoré sú veľmi prekvapivé a zanechávajú zdravé účinky na naše zdravie. Jej šťava je veľmi silná a trpká a zvyčajne sa konzumuje po zriedení s vodou. Vychutnajte si výhody brusnicovej šťavy a jej veľmi bohaté poklady vitamínov C, K, B6 a E spolu s vápnikom, horčíkom, železom, mangánom a draslíkom. Od silného a zdravého imunitného systému až po ochranu srdca a pomoc pri chudnutí, tu je 10 prekvapivých výhod. ktoré brusnicová šťava prináša, o ktorých ste možno nevedeli…

Brusnicová šťava: Prekvapujúce fakty a jeho výhody

Boj proti nádorom

Podľa lekárskej definície je nádor abnormálna masa tkaniva. Nádory sú klasickým znakom zápalu a môžu byť nezhubné alebo zhubné (rakovinové). Existuje množstvo druhov nádorov. Veľmi jednoduchým a úspešným spôsobom boja proti nádoru je brusnicová šťava. Tieto malé bobule obsahujú antioxidačné zlúčeniny nazývané polyfenoly, ktoré môžu pomôcť zastaviť rast a šírenie karcinogénov.

Dobré pri obezite

Myslím, že v súčasnosti je obrovským problémom, s ktorým sa ľudia stretávajú, obezita, ktorá je bezpochyby základom mnohých škodlivých ochorení. čerstvá šťava z brusníc obsahuje organické kyseliny, ktoré majú rýchly účinok na tukové zásoby v našom tele. Najzaujímavejšie a najprekvapujúcejšie na tejto šťave proti obezite je, že je menej sladká ako iné ovocné šťavy. Preto zaraďte brusnicovú šťavu do svojho jedálnička a nepridávajte do nej žiadny cukor.

Peptické vredy

Peptické vredy sú spôsobené typom baktérie známej ako Helicobacter pylori alebo H.pylori. Tento druh baktérie napáda ochrannú vrstvu žalúdka a dvanástnika. Opuch žalúdka môže viesť k tráviacim problémom, ale našťastie brusnicová šťava si s týmto problémom ľahko poradí. Potraviny bohaté na flavonoidy, ako sú brusnice, pomáhajú pri znižovaní žalúdočných ťažkostí, napríklad žalúdočných vredov.

Zabraňuje vzniku rakoviny

Brusnicová šťava obsahuje proantokyanidíny, jeden zo silných antioxidantov, ktoré odstraňujú škodlivé voľné kyslíkové radikály z buniek. Táto ovocná šťava obsahuje antikarcinogénne zložky, ktoré bránia rastu rakovinových buniek, najmä tých, ktoré súvisia s rakovinou hrubého čreva a prostaty. Pravidelné pitie brusnicovej šťavy zabraňuje rýchlemu rastu nádorov.

Chemické látky v brusnicovej šťave majú schopnosť zabrániť množeniu rakovinových buniek prsníka. Brusnicová šťava je prirodzene veľmi bohatá na flavonoidy, ktoré zohrávajú ohromujúcu úlohu pri znižovaní rizika vzniku rakoviny.

Kardiovaskulárne zdravie

V súčasnosti sú srdcové choroby veľmi časté nielen u starších ľudí, ale aj u detí. Aby sme znížili riziko srdcových ochorení, mali by sme sa starať o svoju stravu a zaradiť do nej zdravé ovocné šťavy, ako je brusnicová šťava.Prítomnosť flavonoidov v brusniciach má antioxidačné vlastnosti, ktoré znižujú hrozbu aterosklerózy. Ateroskleróza je stav, ktorý obmedzuje tepny hromadením plakov, čo spôsobuje nedostatočný prietok krvi bohatej na kyslík a môže viesť k infarktu.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov