Zaujímavosti

Tieto hrozby môžu zničiť našu planétu a civilizáciu

hrozby

videní: 804

Aké hrozby nás môžu zničiť? Všetci dobre vieme, že jedného dňa všetko skončí, či už ide o človeka, zviera alebo dokonca planétu či hviezdu. Všetko v tomto vesmíre sa jedného dňa skončí a dokonca aj náš vesmír sa jedného dňa skončí, ale o konci vesmíru budeme hovoriť až potom.

Zničenie Zeme znamená aj zánik všetkého živého na Zemi. Z nižšie uvedených vecí možno niektoré poznáte, ale možno sa nájdu ľudia, ktorí o niektorých spôsoboch nikdy nepočuli. Preto zostaňte naladení a prečítajte si tento článok až do konca, aby ste získali zaujímavé poznatky o vesmíre.

TIETO HROZBY MÔŽU ZNIČIŤ NAŠU PLANÉTU A CIVILIZÁCIU

 

Klimatická zmena

Všetci o tom vieme a vieme aj to, čo to spôsobuje. Väčšina ľudí sa však bohužiaľ nesnaží kontrolovať znečistenie a znižovať globálne otepľovanie. Hovorme však o tom v širšom meradle. Čo by sa stalo, keby Zem postihla doba ľadová? Alebo by sa znečistenie zvýšilo na takú úroveň, že by mraky plné kyselín sírových začali pršať kyselinu po celej Zemi. Ó, to by bolo veľmi smrteľné a bolestivé. Dúfame, že sa ľudstvo nikdy nedočká takého smrteľného konca.

Vtiahnutie do čiernej diery

Možnosť takejto udalosti je veľmi malá, ale nie nemožná. Čierne diery sú hustá hmota a majú veľmi silnú gravitáciu, ktorá nedovolí ani svetlu, aby cez ne prešlo. Takže šanca na náš únik z čiernej diery je absolútne nulová (podľa súčasných štúdií).

Aj vedecké experimenty sa každým dňom zvyšujú. A ak by sme počas experimentu omylom vytvorili malú čiernu dieru, potom sa dočkáme konca ľudstva a Zeme. Najbližšia objavená čierna diera je od nás vzdialená 1500 svetelných rokov. Môžeme si teda vydýchnuť, pretože nás takáto udalosť pravdepodobne nestretne.

Zrážka hmoty s antihmotou

Toto patrí medzi hrozby, ktoré pravdepodobne môžu zničiť celý vesmír. Vedci už niekoľko rokov vytvárajú antihmotu, ale jeden gram stojí viac ako 62,5 bilióna eur. A doteraz sme vytvorili len 15 monogramov antihmoty a tá nedokáže nič zničiť. Ak sa antihmota a hmota zrazia, obe sa navzájom zničia a vyprodukujú len málo energie. Ale ak sa antihmota vytvorí vo veľkom meradle, potom môže zničiť celú Zem a dokonca aj celú galaxiu alebo vesmír. Nikto nevie, aké by boli výsledky.

Super sopečná erupcia

To je niečo, čo bolo príčinou vyhynutia mnohých druhov na Zemi počas miliónov rokov, nie miliónov možno od počiatku Zeme. V uplynulých rokoch došlo k výbuchu sopky Tambora, ktorá vybuchla na hore Tambora v Indonézii v roku 1815. Pri erupcii zahynulo viac ako sto tisíc ľudí a bola veľmi strašná.

Invázia mimozemšťanov

Na Zemi a vo vesmíre sme sa nestretli a ani nenašli žiadny mimozemský život. V tomto obrovskom vesmíre však nemusíme byť sami a mnohí vedci veria, že mimozemšťania existujú. A tiež mnohí z nich nás dokonca vidia. Predpokladajme, že by nás nejaký vyspelý mimozemský život našiel a poslal nám správu, že prichádza, takže milovník sci-fi filmov môže povedať, čo sa môže stať. Môžeme teda dúfať, že nás nijaký zlý mimozemský život nenájde, a ak nás niekto nájde, tak by sa k nám mal správať priateľsky.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov