Tipy a triky

Vďaka týmto trikom, bude vaša kuchyňa na prvý pohľad väčšia

kuchyňa

videní: 729

Trápi vás vaša malá kuchyňa? Chcete sa v nej cítiť príjemnejšie? Tieto triky vám pomôžu zväčšiť vašu kuchyňu aspoň opticky.

Na internete nájdete množstvo tipov, ako urobiť kuchyňu priestrannejšou. Väčšina z nich však zahŕňa nákladné renovačné práce vrátane výmeny podlahy, búrania stien, nákupu nových spotrebičov a iných nákladných vecí. Rozhodli sme sa zistiť, či dokážeme kuchyňu opticky zväčšiť bez toho, aby sme do nej investovali veľa peňazí. Vyzerá to tak, že je to možné. Kuchyňa vďaka týmto trikom bude na prvý pohľad pôsobiť väčšie.

Tieto triky spôsobia, že vaša kuchyňa bude vyzerať oveľa väčšie

Na vrch skriniek rozmiestnite dekoratívne predmety

Vertikálne čiary na stenách alebo nábytku pomáhajú, aby miestnosť vyzerala priestrannejšie. Ak však nemáte peniaze (alebo chuť) na výmenu alebo maľovanie nábytku, môžete použiť malý trik. Umiestnením košíkov, fliaš, krásneho riadu na vrch skriniek upriamite pozornosť na hornú časť miestnosti a dosiahnete rovnaký efekt. Hlavná vec je, že tieto dekorácie by mali ladiť so štýlom vášho interiéru.

Zaveste zrkadlo

Reflexné povrchy robia miestnosť priestrannejšou. Tento trik často používame v spálni alebo obývačke, no v kuchyni nie tak často. Zadnú stranu môžete zakryť reflexnou fóliou, ale je jednoduchšie zavesiť zrkadlo na jednu zo stien. Hlavná vec je umiestniť ho ďalej od varnej dosky a drezu.

Vymeňte stoličky za stoličky

Naše oči sa automaticky zastavia na akýchkoľvek zvislých plochách. Ak sú okolo stola umiestnené tmavé stoličky s vysokými operadlami, miestnosť sa okamžite zdá byť menšia. Aby ste sa tohto pocitu zbavili, môžete nahradiť stoličky stoličkami bez operadla alebo stoličky s priehľadnými plastovými operadlami.

Osviežte svoje obklady

Horizontálne línie v jemných svetlých farbách opticky rozširujú priestor. Na dosiahnutie tohto efektu nie je potrebné zbaviť sa starého tmavého obkladu a nahradiť ho novým. Môžete ho jednoducho namaľovať.

Na obklady sa najlepšie hodia epoxidové, emailové a špeciálne vodeodolné farby. Stojí za to vziať do úvahy skutočnosť, že by ste si mali pripraviť obklad na maľovanie a že farba môže časom prasknúť. Ale stále je to jednoduchšie a lacnejšie ako výmena starých dlaždíc za nové.

Vymaľujte si kuchyňu v správnych farbách

Ak je celý interiér vyrobený v rovnakej farebnej schéme (najlepšie svetlej), miestnosť bude vyzerať väčšia. Preto je najlepšie držať sa ďalej od žiarivého alebo kontrastného nábytku. A ak nie ste pripravený na nákup nového nábytku, môžete ten starý jednoducho premaľovať.

Mimochodom, ilúziu väčšieho priestoru a vysokých stropov vytvoríte lakovaním nábytku v 2 odtieňoch. Použite tmavšiu farbu na spodné diely a svetlejšiu na horné skrinky.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov