Tipy a triky

Vďaka týmto trikom, bude vaša kuchyňa na prvý pohľad väčšia

kuchyňa

videní: 755

Vyberte si tie správne obrazy a koberce

Problém nízkych stropov možno vyriešiť zvislými čiarami. A nemusíte pokrývať steny pruhovanými tapetami, stačí vyzdvihnúť niekoľko dekoratívnych prvkov, ako sú fotografie, maľby, záclony, ktoré vytvárajú podobnú ilúziu. Rovnaký trik sa dá ťahať aj s podlahou tak, že na ňu položíte pruhované koberce.

Svietidlá by mali byť čo najbližšie k stropu

Osvetlenie môže byť použité na vizuálne zväčšenie alebo zmenšenie veľkosti vašej kuchyne. V ideálnom prípade by svietidlá mali byť umiestnené čo najbližšie k stropu, inak „rozdelia“ priestor a preťažia ho. Preto by ste sa mali zbaviť masívnych tienidiel a lustrov.

Mimochodom, nie je potrebné obmedzovať sa na jeden zdroj svetla. Čím viac rôznych svetiel je v kuchyni, tým lepšie.

Rozhodnite sa pre otvorené police

Odborníci radia nahradiť časť skriniek otvorenými policami, aby sa kuchyňa opticky zväčšila. Ale na začiatok si môžete vybrať menej radikálnu možnosť a jednoducho odstrániť dvere zo skriniek. Ak sa vám nepáči výsledok, vždy môžete dvere namontovať späť na svoje miesto.

Žiaľ, ani jedna z možností nebude fungovať pri preplnených skrinkách. Pocit voľného priestoru sa dostaví až vtedy, keď je na poličkách minimum vecí.

Aby kuchyňa vyzerala väčšia, môžete veľké a svetlé úchytky na dvierkach a zásuvkách vymeniť za malé a neutrálne sfarbené. Alebo sa ich zbavte úplne inštaláciou špeciálnych magnetických západiek.

Zbavte sa ťažkých závesov

Prirodzené svetlo robí každú miestnosť priestrannejšou. A aj keď nie je možné zväčšiť okno, môžete odstrániť všetky prekážky, ktoré bránia prenikaniu slnečného svetla do miestnosti. Ak máte pocit, že máte okná bez závesov, zbavte sa ich úplne. Ak to pre vás nie je možné, zaveste priehľadné alebo svetlé žalúzie, ktoré prepustia svetlo, ale pomôžu vám nebyť vystavené.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov