Zaujímavosti

Tieto hrozby môžu zničiť našu planétu a civilizáciu

hrozby

videní: 848

Globálna pandémia

Všetci sme videli globálny vplyv Covid-19 a najhoršie veci, ktoré sa stali v našich životoch. Mnohí ľudia prišli o život, mnohí o prácu a niektorí o svojich blízkych. Ľudstvo si za posledné dva roky prešlo ťažkými časmi. Všetci nevidíme vírus voľným okom a Covid-19 vytvoril taký veľký vplyv na svet. A ak by sa ľudstvo stretlo s nejakou väčšou pandémiou, potom by to mohlo viesť aj k vyhynutiu väčšiny ľudského života na Zemi. Dúfam, že ľudstvo sa už nikdy v budúcnosti nestretne so žiadnou pandémiou.

Slnko by pohltilo Zem

Je to absolútne skutočná vec a mohlo by sa to stať. Naše Slnko má 4,6 miliardy rokov a podľa vedcov je Slnko zemského typu G a životnosť týchto hviezd je zvyčajne 10 miliárd rokov. Takže po 5,4 miliardy rokov by Slnko explodovalo a zmenilo by sa na bieleho trpaslíka. Naše Slnko by sa v najbližšej miliarde rokov zmenilo na červeného obra a pohltilo by ortuť, venušu a pravdepodobne aj Zem. Dovtedy by však ľudstvo bolo natoľko vyspelé, že by sme sa usadili v rôznych galaxiách a slnečných sústavách.

Jadrová vojna

Ľudstvo už čelilo jadrovej vojne a nikto nemôže zabudnúť na 2. svetovú vojnu, keď Amerika zhodila atómové bomby na Hirošimu a Nagasaki a zabila 129 000 až 226 000 ľudí. V tom čase mali jadrové zbrane len Spojené štáty, ale dnes má jadrové zbrane mnoho krajín, a ak by ľudstvo čelilo tretej svetovej vojne, pravdepodobne by bola väčšina života na Zemi vyhladená. Dúfame, že ľudstvo už nikdy nebude čeliť ďalšej svetovej vojne.

Umelá inteligencia

Ľudstvo sa každým dňom stáva vyspelejším a my vytvárame stále dokonalejšie roboty alebo povedzme umelú inteligenciu. Roboty dokážu to, čo ľudia nedokážu, ľudský mozog sa časom vyvíja a tiež časom starne. Ale robotický mozog nemá žiadne obmedzenia, žiadny vek a dokáže sa za 20 minút naučiť čokoľvek, čo by sa ľudia učili aj roky.

Mnohé popredné svetové spoločnosti vyvíjajú super robotické mozgy, ktoré by boli inteligentnejšie ako každý ľudský mozog. A história dokázala, že silnejší vždy vládne nad slabším.

Asteroidy: Najväčšie hrozby planéty Zeme

Pred 65 miliónmi rokov dopadol na Zem asteroid Chicxulub a vyhubil dinosaury. Dinosaury vládli na Zemi viac ako 160 miliónov rokov, ale asteroid s priemerom asi 10 kilometrov dinosaury vyhubil. Ak teda nejaký asteroid smeruje k Zemi, nie sme v bezpečí, pretože ľudstvo nemá žiadnu technológiu, ktorá by zastavila akýkoľvek asteroid alebo kométu pred dopadom na Zem.

Asteroidy sú teda najväčšie hrozby, ktoré môžu vyhubiť život na Zemi, a v páse asteroidov medzi Marsom a Jupiterom sú milióny asteroidov a my nevieme, ktorý asteroid si to rozmyslí a zamieri k Zemi.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov