Zaujímavosti

Prekvapivé návyky, ktoré vám bránia v dobrom spánku

návyky

videní: 1.3K

Spanie pod nesprávnym typom prikrývky

Hoci bez prikrývky nemôžeme zaspať, výber tej správnej je pre kvalitný nočný odpočinok kľúčový. Prikrývky vyrobené z polyesteru sa ľahko perú a ošetrujú, ale nie sú najlepšou voľbou, pokiaľ ide o lepší spánok. Polyester je syntetický materiál, čo znamená, že nedýcha a neumožní vášmu telu regulovať teplotu, čo spôsobuje pocit horúčavy a potenia.

Namiesto kúpy polyesterovej prikrývky sa rozhodnite pre prikrývku vyrobenú z vlny, pretože vás zahreje a zároveň umožní vašej pokožke dýchať.

Večerná návšteva posilňovne

Cvičenie vám pomôže uvoľniť sa a zbaviť sa úzkosti, čo následne zlepší váš spánok. Cvičenie v príliš neskorých hodinách však môže spôsobiť viac škody ako úžitku a narušiť váš dobrý spánok. Ak pôjdete do posilňovne do hodiny pred spaním, nestihne vám klesnúť telesná teplota, čo spôsobí, že sa budete v spánku prehadzovať a v noci budiť.

Ak ste nočná sova a radšej cvičíte v noci, držte sa cvičenia s nízkou intenzitou aspoň 4 hodiny pred spaním.

Vynechanie raňajok

Raňajky sa nie nadarmo nazývajú najdôležitejším jedlom dňa. A hoci počas rušných ranných hodín možno nemáte čas, vybehnutie z domu bez toho, aby ste sa najedli, ovplyvňuje nielen vašu hmotnosť a schopnosť sústrediť sa, ale aj kvalitu vášho spánku. Ľudia, ktorí pravidelne vynechávajú raňajky, častejšie zle spia a budia sa podráždení.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov