TOP 10

Neuveriteľne bizarné rituály z celého sveta, ktoré nepochopíte

rituály

videní: 1.3K

Neuveriteľne bizarné rituály z celého sveta, ktoré nepochopíte: Zamýšľali ste sa niekedy nad existenciou nezvyčajne zvláštnych rituálov v rôznych častiach sveta? Možno vás prekvapí, že ich je pomerne veľa. Tieto rituály, ktoré majú korene vo viere alebo zvykoch, sa odovzdávajú už tisícročia a vzhľadom na ich starobylosť môže byť množstvo z nich nebezpečných a znepokojujúcich.

Ľudia pokračujú v týchto praktikách aj napriek tomu, že môžu spôsobiť sebapoškodenie alebo ujmu iným. Majte na pamäti, že niektoré tieto rituály nemusia byť vhodné pre ľudí so slabým žalúdkom a môžu obsahovať znepokojujúce obrázky. Napriek tomu vám prinášame mimoriadne zvláštne rituály z celého sveta.

Neuveriteľne bizarné rituály z celého sveta, ktoré nepochopíte

Famadihana

Na Madagaskare kmeň Merina exhumuje svojich mŕtvych príbuzných a tancuje s ich mŕtvolami. Je to súčasť obradu nazývaného “Famadihana” alebo obracanie posvätných kostí. Veria, že ich predkovia slúžia ako sprostredkovatelia medzi živými a Bohom.

Sebaobviňovanie

Ašúra je moslimský deň pôstu a pripomína rôzne veci pre sunnitských a šiitských moslimov. Šiitskí moslimovia však na znak smútku vykonávajú hrozné akty sebaobviňovania. Niektorí používajú biče, reťaze alebo sa mlátia mečom do hlavy.

Krokodílí kult

V Papue-Novej Guinei sa chlapec v rámci rituálu prechodu dostane do chaty Hans Tambaran a jeho koža je porezaná a zjazvená tak, aby vyzerala ako krokodíl. Tento rituál je symbolom toho, že chlapca zjedol krokodíl a vrátil sa späť do života ako muž.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov