Zaujímavosti

Prekvapivé návyky, ktoré vám bránia v dobrom spánku

návyky

videní: 1.1K

Prekvapivé návyky, ktoré vám bránia v dobrom spánku: Hoci nedostatočný spánok môže ovplyvniť vaše zdravie, vzhľad a celkovú kvalitu života, 35 % dospelých spí menej ako 7 hodín denne. Aj keď starosti a stres môžu zamotať váš mozog a prispieť k nepokojným nociam, existujú každodenné návyky, na ktorých môžeme pracovať, aby sme sa lepšie vyspali.

Urobili sme prieskum, aby sme zistili, ktoré návyky pred spaním sa oplatí porušiť v záujme kvalitného nočného odpočinku.

Prekvapivé návyky, ktoré vám bránia v dobrom spánku

Skok priamo do postele

Na konci náročného dňa pravdepodobne túžite len po tom, aby ste si konečne položili hlavu na vankúš. Vytvorenie niekoľkých relaxačných večerných rituálov však môže vášmu mozgu pomôcť vytvoriť priestor medzi dňom a nocou a pomôže vám rýchlejšie zaspať. Váš rituál pred spaním môže zahŕňať ľahké občerstvenie pred spaním, teplú sprchu alebo čítanie dobrej knihy. Vaše večerné rituály nemusia byť zložité, stačí si vybrať niečo, čo upokojí vašu myseľ, čo vám pomôže ľahšie sa uvoľniť.

Pitie čierneho čaju pred spaním

Bylinné čaje sú známe svojimi upokojujúcimi účinkami a už roky sa používajú na liečbu nespavosti. A hoci mnohé čaje, napríklad harmančekový alebo levanduľový, vám pomôžu uvoľniť sa a dokonca zlepšiť kvalitu spánku, niektoré nápoje fungujú opačne. Napríklad čierny čaj má vysoký obsah kofeínu a môže spôsobiť nervozitu a nespavosť.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov