Tipy a triky

TOP10: Psychologické triky, vďaka ktorým získaš zamestnanie

zamestnanie

videní: 726

Schopnosť správne sa prezentovať je dôležitá zručnosť, najmä počas pracovného pohovoru. Je to preto, že náboroví pracovníci nezohľadňujú iba tvoju profesionalitu a skúsenosti, ale aj tvoju úroveň dôvery, to, ako hovoríš a mnoho ďalších vecí. Okrem tvojich schopností však existujú aj niektoré psychologické techniky, ktoré ti  pomôžu získať zamestnanie tvojich snov rýchlejšie a jednoduchšie. 

 10. Nedohaduj si schôdzky na pondelok alebo piatok.

Psychológovia a skúsení náboroví pracovníci našli ten najlepší čas na pracovný pohovor: utorok od 10:00 do 15:00. V tento deň a v tomto čase máš  najlepšiu šancu urobiť na zamestnávateľa veľký dojem. Pondelok je ťažký deň pre všetkých. V zas piatok už každý premýšľa o víkende. Takže čas, ktorý môže hrať v tvoj prospech, je v polovici týždňa, pokiaľ to nie je veľmi skoro ráno.

9. Nahé nohy môžu zničiť prvý dojem.

Farba tvojho oblečenia má veľký vplyv na to, ako ťa ostatní vidia. Napríklad, ak máš na sebe modrý alebo hnedý oblek, znamená to, že si vážnym kandidátom na zamestnanie. Jediná farba, ktorá automaticky odpudzuje zamestnávateľov, je oranžová farba. Ale farba nie je jediná vec, ktorú by si mal mať na pamäti. Ženy, nezabúdajte na pančuchy. Prieskumy ukazujú, že taký malý detail je skutočne veľmi dôležitý! Ženy s nahými nohami na pracovných pohovoroch sa považujú za frivolné. A čo podpätky? Opticky vyšší ľudia majú väčšiu šancu uspieť na pohovoroch a dokonca majú v priemere vyšší plat.

8. Trik s oblečením, ktorý okamžite urobí niekoho ako si ty.

V psychológii existuje pojem známy ako pozitívne posilňovanie  – je to jav,  pri ktorom sa mení pravdepodobnosť výskytu aktov správania na základe ich dôsledkov. Tento efekt môžeš využiť vo svoj prospech.

Posilnenie môže byť veľmi odlišné (napríklad peniaze alebo pochvala), ale pri hľadaní zamestnania budeš potrebovať príťažlivosť podobnosti. Aj ten najprísnejší zamestnávateľ bude podvedome dôverovať uchádzačovi o zamestnanie, ak zistí, že s ním má niečo spoločné , ako sú napríklad koníčky, štýl oblečenia, hudba alebo knihy. Aj keď nie si dokonalým kandidátom, príťažlivosť podobnosti ti získa viac bodov.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov