Tipy a triky

TOP10: Psychologické triky, vďaka ktorým získaš zamestnanie

zamestnanie

videní: 824

7. Sú slová, ktoré by si na pohovore o zamestnanie nemal povedať.

Niektoré slová sú pre zamestnávateľov ako červené vlajky. Psychológovia dokonca vypracovali špeciálnu štúdiu a zistili, že slová ako „ako“ a váhanie významne znižujú šance na získanie zamestnania. Toto pravidlo však funguje, iba ak je tvoj náborový pracovník starší ako 30 – 40 rokov. Mladší ľudia sú menej vyberaví na slovnú zásobu, ktorú používate.

 

6. Úsmev môže zničiť dojem, aj keď si profesionál.

Zamestnávatelia nemajú radi ľudí, ktorí majú veľmi široké úsmevy. Je to čisto psychologické. Osoba, ktorá sa príliš často usmieva, sa považuje za menej serióznu. Jedinou prácou, v ktorej majú smejkovia výhodu, je práca s ľuďmi (napríklad predaj). Vo všetkých ostatných oblastiach chcú zamestnávatelia radšej osobu s vážnou tvárou.

5. Inteligentný trik pri odpovedaní na otázky zo životopisu.

Vo veľkých spoločnostiach musia náboroví pracovníci robiť veľa pracovných pohovorov a všetky sú rovnaké. Budúci zamestnanci odpovedajú predvídateľne, takže pohovor je príliš plynulý a dokonalý. Nakoniec sú všetci uchádzači o zamestnanie v očiach náborových pracovníkov úplne rovnakí. Ale je tu jedno malé tajomstvo. Zrušte monotónnosť a povedz: „Poviem vám niečo, čo nie je v mojom životopise.“  Táto veta upúta náborového pracovníka a zabezpečí, aby ťa videl v úplne inom svetle.

4. Špeciálna technika na rozhovor vám prinesie privilégiá.

Všetkým ľuďom sa to páči, keď im niekto pozorne načúva. Zamestnávatelia nie sú výnimkou. Psychológovia odporúčajú používať techniku ​​zvanú reflexné počúvanie . Je to komunikačná stratégia, ktorá pozostáva z 3 krokov: opakovanie, súhlas a pridanie. Nemôžeš len počúvať a prikývnuť, musíš dať osobe vedieť, že si porozumel informáciám. Nižšie je uvedený príklad.

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov