Tipy a triky

Chudnutie: Osvoj si tieto návyky a bude to hračka!

chudnutie

videní: 2.3K

4. Maj na obed rôzne jedlá v malom množstve – podporí to chudnutie

Máme sklon strácať záujem o konkrétnu chuť, a preto po konzumácii veľkého jednotvárneho jedla máme stále priestor na dezert. Aby si predišiel prejedaniu, je lepšie mať na obed malé porcie rôznych jedál, aby si si mohol vychutnať rôzne chute. A vždy je lepšie použiť malý tanier . Dobrým príkladom môžu byť turecké raňajky s množstvom malých tanierov a rôznych jedál.

3. Nepi čaj s mliekom

Niektorí z nás si radšej dajú čaj s mliekom, aby znížili chuť do jedla, ale podľa vedy to nie je dobrý nápad. Vedci tvrdia, že čaj obsahuje vysoké množstvo zlúčenín, ktoré pomáhajú redukovať tuk. Bielkoviny v kravskom mlieku túto schopnosť bojovať proti tuku v čaji rušia . Daj si radšej pohár čaju bez mlieka.

 

2. Vidličku polož po každom súste

Vaše telo nemôže okamžite zaregistrovať pocit plnosti. Zvyčajne si to mozog uvedomí až o 20 minút. Je preto potrebné naučiť sa jesť pomaly. Skús položiť vidličku po každom súste. Pomôže to predĺžiť čas jedenia.

1. Rozdeľ si jedl s niekým iným

Rozdeliť si jedlá s priateľom alebo partnerom je dobrý trik, keď sa snažíš jesť menšie porcie. Stačí objednať jedno jedlo pre vás oboch a požiadať o ďalšie 2 malé taniere. Po absolvovaní hlavného jedla sa nebudeš cítiť previnilo, ak si dáš ešte aj zákusok.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov