Tipy a triky

Chudnutie: Osvoj si tieto návyky a bude to hračka!

chudnutie

videní: 2.0K

Účastníci štúdie o dôležitosti stravovacích návykov stratili po 12 týždňoch v priemere 3,1 kg svojej váhy. Najdôležitejšie však je, že znížili riziko cukrovky a srdcových chorôb, chudnutie je len príjemný bonus. Všetci môžeme dodržiavať zdravé stravovacie návyky bez toho, aby sme sa obmedzovali na konkrétny druh jedla. Ako na to?

8. Vypi 9 pohárov vody denne

Najprv by si mal vypiť pohár vody 30 minút pred prvým jedlom. Jeden výskum, ktorý sa vykonal, ukázal, že toto zlepší chudnutie o 44% za 3 mesiace. Po druhé, odporúča sa vypiť 12 – 13 šálok čistej vody pre mužov a 9 šálok pre ženy za deň. Tento zvyk ťa udrží hydratovaného a pomáha ti zbaviť sa toxínov, ktoré sú našimi nepriateľmi, keď sa snažíte schudnúť. Okrem toho sa cítiš menej hladní.

7. Neboj sa avokáda.

Čierne fazule, ružičkový kel, avokádo, brokolica, jablká a mrkva majú špeciálnu zložku nazývanú rozpustná vláknina. Nie je to dobré iba na to, aby si zostal vo forme, ale aj pre tvoje zdravie všeobecne. Znižuje to riziko vzniku cukrovky a srdcových chorôb. Štúdia zistila, že pri každých 10 gramov tejto vlákniny navyše v strave, sa telesný tuk zníži o  3,7% . Odporúča sa zjesť 25-38 gramov denne.

 

6. Sadnite si smerom od potravín vyložených v reštauráciách

Vyzerá to jednoducho, ale mnohí z nás to pravdepodobne nerobia. Ak sa chystáš sedieť pred chutným koláčom, zvýši sa tvoja túžba mať ho. Je lepšie  sedieť v reštaurácii alebo kaviarni chrbtom k nekonečným radom chutných potravín.

5. Dostatok vitamínu D.

Slnečné svetlo má pozitívny vplyv na chudnutie. Stáva sa to z dôvodu vitamínu D.  Štúdia ukázala, že u 4 659 žien po dobu 4 rokov sú vyššie hladiny tohto vitamínu spojené s nižším prírastkom na váhe. V prípade, že nemáš dostatok slnečného svetla, môžeš začať brať výživové doplnky.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov