Tipy a triky

Jednoduché spôsoby, ako si udržať zdravé zuby

zuby

videní: 1.0K

Vyskúšajte kloktanie úst kokosovým olejom

Kokosový olej ponúka rôzne zdravotné výhody pre telo, vrátane prirodzeného spôsobu ochrany zubov pred zubným kazom prostredníctvom preplachovania olejom. Táto metóda spočíva v tom, že v ústach asi 20 minút kloktáte kokosový olej (1 polievkovú lyžicu), aby ste z nich vytiahli baktérie a podporili prirodzené hojenie zubov.

Nezabudnite, že olej neprehĺtajte. Je to jednoduchý, ale veľmi účinný postup, ktorý sa môže pochváliť mnohými zdravotnými výhodami! Kloktanie oleja síce nezvráti vznik zubného kazu, je však prevenciou proti vzniku zubného kazu. Stojí za zmienku, že kombinácia tejto techniky s pravidelným čistením zubov kefkou a zubnou niťou môže mať pri udržiavaní zdravia ústnej dutiny dvojnásobný účinok.

Prírodná zubná pasta

Výroba alternatívnej domácej zubnej pasty z prírodných zložiek je skvelý spôsob, ako posilniť zdravie ústnej dutiny. Recept je jednoduchý a vyžaduje si prísady, ktoré sa dajú kúpiť takmer v každom obchode, sú prírodné a neublížia vám. Na zubnú pastu budete potrebovať:

  • 2 polievkové lyžice vápnikového prášku: Pridanie uhličitanu vápenatého môže pomôcť zubom pri hojení a dodať minerály, vďaka čomu kazy zmiznú
  • 1/2 čajovej lyžičky tekutej stévie
  • 1 polievková lyžica soli
  • 135 g jedlej sódy
  • 110 gramov kokosového oleja: Kokosový olej má veľa antibakteriálnych zložiek, ktoré dokážu zbaviť ústa nečistôt a kazov. Túto zubnú pastu môžete tiež skúsiť niekoľko minút šúchať, než ju vypľujete, aby ste získali viac výhod
  • 1 polievková lyžica mätovej príchute

Všetky tieto zložky dôkladne premiešajte, kým nedosiahnete hladkú pastu. Mala by mať konzistentnú konzistenciu bez hrudiek. Nahraďte svoju bežnú zubnú pastu touto domácou zmesou, aby ste získali prírodnú alternatívu.

Pite viac vody

Máte chuť na ranné latte alebo každodennú šálku kávy? Pitie kyslých nápojov, ako je káva alebo čaj, najmä s pridaným cukrom alebo mliekom, môže pri dlhodobom pôsobení zvýšiť riziko vzniku zubného kazu. Vychutnajte si svoju šálku, ale obmedzte rozpúšťanie cukru v nej na približne 20 minút a potom si vypláchnite ústa vodou.

Problémom kávy zmiešanej s prídavnými látkami, ktoré vyvolávajú vznik zubného kazu, ako je cukor alebo smotana, je, že tieto cukry sa udržiavajú v slinách. Aby ste tomu zabránili, pite popri takýchto nápojoch aj vodu, aby ste si vypláchli ústa a zabránili nadmernému hromadeniu cukru, ktoré môže poškodiť vaše zuby. Pitie cez slamku tiež pomôže udržať tieto sladké tekutiny mimo vašich zubov a slín.

Po vyčistení zubov kloktajte slanou vodou. Do šálky teplej vody dajte 1/2 čajovej lyžičky soli. Napite sa a kloktajte tekutinu 15 sekúnd. Kloktanie po jedle môže zabrániť usadzovaniu potravín.

Prvé, čo si všimneme, keď niekoho vidíme, sú zuby, preto je starostlivosť o ne nevyhnutná. Skontrolujte, ako sa zuby premenili týmto ľuďom.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov