Tipy a triky

Ako najlepšie zmraziť chlieb, aby bol neskôr ako čerstvý?

chlieb

videní: 398

Ukázalo sa, že najjednoduchší spôsob zmrazenia chleba je zároveň najlepším spôsobom zachovania chuti. Ak teda kupuješ chlieb do zásoby a nie na okamžitú spotrebu.

Jedným z najchutnejších pôžitkov života je čerstvo upečený chlieb, ktorý chrumkavo láka tvoje zmysly. Má to však jeden háčik – bochník remeselníckych kváskov, ktorému v pekárni či obchode nedokážeš odolať, vydrží iba jeden, možno dva dni, než sa zmení na obrovský krutón. Mrazenie chleba je preto najlepší spôsob, ako ho udržiavať čerstvý.

Chlieb patrí k základným potravinám, ktoré sa tvoria pečením, parením alebo vyprážaním cesta pozostávajúceho minimálne z múky a vody. Vo väčšine prípadov je nutná jedlá soľ a voliteľne aj kvasné činidlo (droždie).

 

Ako zmraziť chlieb pre najlepší výsledok?

Ak si si doma upiekol čerstvý bochník alebo si si ho kúpil v obchode, najlepšie je ho nakrájať. Pred nakrájaním sa ale uisti, že je úplne vychladnutý. Potom ho zabaľ do plastového obalu a následne do ďalšieho tesného vaku. Pred mrazením nezabudni vytlačiť zo sáčku čo najviac vzduchu. Vieš o tom, že svoj obľúbený chlieb môžeš takto zmraziť v mrazničke na celých 8 mesiacov? To ale platí iba v prípade, že si robíš ozajstné zásoby. Odborníci inak odporúčajú spotrebovať takýto chlieb v priebehu prvých dvoch mesiacov.

Zmraziť môžeš aj celý chlebík

Do mrazničky môžeš odložiť aj celý bochník, ale tiež musí byť zabalený v plastovom obale alebo opätovne uzatvárateľných plastových vreckách. Po rozmrazení a zohriatí je nutné ho použiť celý, lebo inak bude chutiť ako zatuchnutá skalopevná hmota. Ak je práve toto tvoj zámer kvôli návšteve, môžeš ho vložiť do rozohriatej trúby na 200 °C na približne 20 minút, ale musí byť prikrytý alobalom! Ak chceš obnoviť aj chuť čerstvej a ľúbeznej kôrky, odstráň po zohriatí alobal a vlož chlebík do trúby na ďalších pár minút. Najlepšie na tom je, že nikto, ani ty sám neuveríš, že takýto chlieb si mal v mrazničke uložený mesiac. Bude ako čerstvý! 

Zdroj: goodhousekeeping topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov