Zaujímavosti

Tieto optické ilúzie ťa privedú do šialenstva

optické ilúzie

videní: 1.8K

Niektoré optické ilúzie poriadne potrápia naše mozgové závity. Tie dnešné, ktoré ti ukážeme, ťa tak trocha privedú do šialenstva.

Svet je plný optických ilúzií a vecí, ktoré dokážu náš mozog zmiasť. Aj napriek tomu, že naša myseľ sa neustále snaží vnímať okolitý svet logicky, sa jednoducho dokáže vymknúť kontrole. Veci tak vidíme rozdielne. Kým niektoré nižšie spomenuté ilúzie sú známe, nájdu sa aj také, ktoré sú nejasné. Neexistuje žiadne logické vysvetlenie, prečo to tak vnímame. Je to jednoducho mágia a všetko sa to odohráva v našich hlavách. Tak si vychutnaj tieto optické ilúzie, ktoré ťa dostanú.

10. Šikmá veža

Áno, šikmá veža v Pise je naozaj aj v skutočnosti šikmá – to nevyvraciame. Tieto dva obrázky sú v skutočnosti jeden a ten istý obrázok naduplikovaný vedľa seba. Hoci sa veža na pravej strane zdá byť viac naklonená, nie je to pravda. Je to iba v našej hlave.

09. Wonder Block

Príklad objektu, ktorý je jednoducho nereálny. Sú tieto dve drievka vedľa seba alebo na sebe? Možno aj to je dôvod, prečo sa tento objekt nazýva ako nezrozumiteľný.

08. Poletujúce schody

Po stáročia umelci posúvajú naše hranice vnímania. Ak máme dostatok šťastia a pozorujeme objekt z vhodného uhla, môžeme zachytiť praktické umelecké aplikácie optických ilúzií v našom okolitom svete.

 

07. Rotujúca silueta

Vytvoril ju webový dizajnér Nobuyuki Kayahara. Niektorí ľudia na prvý pohľad vidia postavu, ktorá sa točí v smere hodinových ručičiek. Iní zas vidia postavu, ktorá sa toči proti smeru hodinových ručičiek. Nemrhaj časom na rozmýšľanie, ako to je možné. Strávil by si tu celý deň.

06. Hore a dole

Aj keď je zrejmé, že piliere v tejto optickej ilúzií zostávajú v rovnakej horizontálnej polohe, náš mozog je presvedčený, že by sa mali pohybovať doprava.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov