TOP 10

TOP 10: Predpovede z minulosti, ktoré boli totálne mimo

predpovede

videní: 730

Už od začiatku histórie ľudstva nás zaujímali predpovede budúcnosti. A bolo ich naozaj veľa, a dokonca boli niektoré z nich až neuveriteľne presné. Jedným z najznámejších “prorokov” bol Nostradamus, francúzsky lekár a astrológ, ktorý predvídal udalosti ako francúzska revolúcia, obe svetové vojny a dokonca smrť princeznej Diany.

Hoci sa jeho príbeh môže zdať neuveriteľný, veľa ľudí nedokázalo zodpovedať kľúč k jeho úspechu. Táto “časová os veľmi zlých predpovedí budúcnosti”, ktorú vytvoril portál Infographic, ukazuje presný opak – tie najhoršie predpovede v histórii, ktoré boli tak mimo, že ich autori sa zrejme cítili skutočne trápne.

10. Rýchlovlaky – 1800

“Cestovať rýchlovakom nie je možné, pretože pasažieri by neboli schopní dýchať a umreli by na asfyxiu,” Dr. Dionysys Larder, profesor filozofie a astronómie na londýnskej univerzite.

9. Ťažba ropy – 1859

“Ťažba ropy? Myslíte tým vŕtanie do zeme, aby ste sa pokúsili nájsť ropu? Vy ste sa zbláznili!” Spolupracovníci Edwina L. Drakea, ktorí takto okomentovali jeho návrh začať ťažiť ropu v roku 1859. Neskôr tohto roku Drake vybudoval prvú ropnú spoločnosť na svete.

8. Telefón – 1876

“Tento takzvaný telefón má tak veľa nedostatkov, že ho nikto nebude brať vážne ako prostriedok komunikácie,” poznámka vo Western Union.

 

7. Žiarovka – 1880

“Každý, kto je oboznámený s týmto objektom, ho označí za obrovský prepadák,” Henry Morton, prezident technologického inštitútu, na adresu Edisonovej žiarovky.

6. Lietadlá – 1902

“Lietať so strojmi ťažšími ako vzduch je nepraktické a totálne nemožné,” Simon Newcomb, kanadsko-americký astronóm a matematik, 18 mesiacov pred tým, ako bratia Wrightovci vykonali prvý let lietadlom.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov