TOP 10

Záhady Zeme: Týchto 10 objavov nedokážeme vysvetliť

záhady zeme

videní: 2.5K

V dnešnej dobe by sme radi verili, že dokážeme všetko vysvetliť. Veď veda je na vysokej úrovni a dokázala objasniť takmer všetky záhady Zeme. Mnoho ich však ostalo zahalených rúškom tajomstva. Dnes sa spolu pozrieme na 10 vecí, ktoré sa objavili na Zemi a vedci ich nedokážu vysvetliť.

10. Mechanizmus z Antikytéry

Ak ide o záhady Zeme, musíme spomenúť “počítač z Antikytéry” alebo “staroveký grécky počítač”. Ide o diferenciálne ozubené súkolie vyrobené niekedy medzi rokmi 150 pred Kr. až 100 pred Kr. Bol nájdený v roku 1900 v troskách rímskej námornej lode. Je to neuveriteľné, no toto zložité zariadenie bolo skonštruované na zaznamenávanie pohybu Slnka a Mesiaca. Dokázalo predpovedať zatmenie týchto telies a dokonca napodobňovať aj nepravidelnú dráhu Mesiaca okolo Zeme. Úroveň miniaturizácie a zložitosti jeho častí sa vyrovná hodinám navrhnutým v 18. storočí.

9. Ubadskí jašteričí ľudia

Ubadská kultúra žila v prehistorickej Mezopotámii okolo roku 4000 pred n.l. a na svoju dobu bola pomerne pokročilá. Artefakty známe ako Ubaskí jašteričí ľudia vzbudili u archeológov veľkú zvedavosť. Ide o sochy a figúrky, ktoré vyzerajú ako ľudia krížení s jaštericami. To, čo znamenajú, je obrovským tajomstvom. Niektorí hovoria, že zastupovali božstvá, ale archeológovia to zdiskreditovali a tvrdia, že držanie tela je iné ako u zvyčajných rituálnych artefaktov.

8. Sumerský zoznam kráľov

Nájdený bol na začiatku roku 1900 učiteľom Hermannom Hilprechtom. Sumerský zoznam kráľov však ešte stále mätie historikov. 4000-ročná klinovitá tabuľa kombinuje mená mýtických sumerských kráľov so skutočnými kráľmi v rámci toho istého dokumentu s neuveriteľnou presnosťou. Historici sa snažia zistiť dôvod, prečo sa mýtické údaje nachádzajú v tomto presnom dokumente. Niektorí veria, že títo mýtickí králi mohli existovať a tvrdili, že majú nadprirodzené sily, aby zvýšili svoju popularitu.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov