TOP 10

Záhady Zeme: Týchto 10 objavov nedokážeme vysvetliť

záhady zeme

videní: 2.7K

7. Turínske plátno

Chronicky známy, viac ako 4 metre dlhý kus látky, na ktorom je otlačok ľudského tela. Podľa rúk človeka je jasné, že bol ukrižovaný. To viedlo k domnienke, že v plátne bol po smrti zabalený Ježiš Kristus. Táto teória bola sčasti potlačená, keď historici určili, že plátno pochádza z roku 1260 nášho letopočtu. Avšak mnohí stále veria, že vedci pri testovaní urobili chybu a Turínske plátno je naďalej svätou relikviou.

6. Kostra z púšte Atacama

V roku 2003 výskumníci objavili malý ľudsky vyzerajúci skelet v púšti Atacama. Tak sa medzi záhady Zeme zaradil aj “Ata”. Kostra bola len 15 cm dlhá, takže mnohí verili, že je to ľudský plod alebo mimozemšťan. Po vykonaní testov DNA na kostre zistili, že nejde o plod, ale o dospelého človeka. Tak ako je možné, že je kostra taká malá? Nikto nevie. Niektoré teórie poukazujú na trpaslíkov a škriatkov, iné hovoria o zlej mumifikácii.

5. Voynichov rukopis

Keď archeológovia nájdu rukopisy, ide zvyčajne o nudnú tému. Rukopis Voynicha je však obrovskou výnimkou. Je napísaný v neznámom jazyku alebo kóde, ktorý výskumníci nedokážu preložiť ani dešifrovať, čo z neho robí nepreniknuteľné tajomstvo.

4. Rímske dvanásťsteny

Tieto rímske artefakty z 2. a 3. storočia nášho letopočtu sú úplným tajomstvom. Nájdené boli náhodne po celej Európe. Vedci absolútne netušia odkiaľ sa nabrali ani na čo slúžia.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov