TOP 10

Záhady Zeme: Týchto 10 objavov nedokážeme vysvetliť

záhady zeme

videní: 2.7K

3. Sacsayhuaman

Tento obrovský kamenný múr postavili Inkovia pred tisíckami rokov. Kamene sú presne vyrezávané a ukladané do úhľadnej stavby. Váha niektorých kameňov je až 200 ton. Ako mohli v takej dobe premiestniť a opracovať takéto balvany? To pre nás zostáva záhadou.

2. Pazúr vtáka Moa

V roku 1986 sa skupina výskumníkov dostala do jaskyne v Mount Owen na ostrove Nového Zélandu, kde objavila jeden z najstrašnejších nálezov 20. storočia. Zistili, že pazúr s mäsom a svalom, ktorý vyzerá ako z dinosaura, je stále neporušený. Ukázalo sa, že ide o pazúr vtáka Moa, dlho vyhynutého vtáčieho domorodca z ostrova. Ešte záhadnejšia je skutočnosť, že vyhynul pred viac ako 3 000 rokmi. Ako je teda možné, že sa pazúr zachoval v takom stave?

1. Jaskyňa Longyou

2000 rokov staré jaskyne v Číne sú jedným z najzáhadnejších a najfascinujúcejších nálezov na svete. Sú to naozajstné záhady Zeme! V roku 1992 miestny dedinčan našiel viac ako 36 jaskýň, ktoré sa rozkladali na ploche viac ako 51 000 metrov štvorcových. Miestnosti vytesané do horniny s mohutnými stĺpmi, mostami a jazerami sú neuveriteľne majestátne. Nikto presne nevie ako a za akým účelom bol tento podzemný systém vytvorený. Nenašli sa o ňom žiadne písomné zmienky.

Zdroj: list25.com | wikipedia | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov