Tipy a triky

Nekvalitný spánok: Tieto tipy a triky ti pomôžu vyriešiť mnohé zdravotné problémy

spánok

videní: 1.1K

4. Ťažké vstávanie

Existuje jednoduché riešenie, ktoré ti pomôže v prípade, že sa jednoducho ráno nemôžeš zobudiť. Vedci to nazývajú “sociálny jetlag”, čo je vlastne nesúlad medzi pracovnými a voľnými dňami alebo sociálnym a biologickým časom. Stačí si nastaviť budík na rovnaký čas každý deň, aj cez víkendy, aby si telo na túto konkrétnu hodinu zvyklo. Možno to aj sám poznáš, že počas víkendov sa budíš o rovnakom čase, ako keď ideš do práce – a to dokonca aj bez nastavenia budíka.

3. Acid Reflux

Aby si predišiel nepríjemnému refluxu počas noci, spi so zdvihnutou hlavou alebo na ľavom boku – umiestniš tak žalúdok pod pažerák.

2. Chrápanie

Chrápanie môže byť dôsledkom konzumácie alkoholu, liekov, fajčenia, telesnej hmotnosti a upchatého nosa. Skús spať na boku a použi extra vankúš na mierne nadvihnutie trupu.

1. Kŕče v nohách

Nočné kŕče v nohách môžu byť veľmi nepríjemné a v mnohých prípadoch sú iba dôsledkom stredu alebo dehydratácie. Preto v prípade, že ťa takýto kŕč zasiahne, musíš si na silu ponaťahovať lýtkový sval. Prípadne si masírovať nohu a prinútiť sa prejsť zopár krokov.

A aby si takýmto kŕčom predišiel, mal by si počas dňa piť veľa vody a obmedziť konzumáciu alkoholu a kofeínu. Ak spíš na chrbte, použi vankúš, aby prsty na nohách smerovali nahor. Ak spíš na bruchu, nechaj ich na konci postele.

V prípade ak trpíš problémom so spánkom, mal by si najprv presne definovať svoj problém a potom ho riešiť, pretože spánok je pre naše zdravie životne dôležitý.

Zdroj: healthyfoodhouse topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov