Tipy a triky

Nekvalitný spánok: Tieto tipy a triky ti pomôžu vyriešiť mnohé zdravotné problémy

spánok

videní: 1.1K

8. Bolesť krku

Tvoja bolesť krku môže byť znakom toho, že musíš vymeniť vankúš. Vymeň svoj vankúš minimálne každé dva roky. Množstvo ľudí si pochvaľuje latexové anatomické vankúše.

7. Bolesť chrbta

Toto sú tie najužitočnejšie polohy na spanie v prípade bolesti chrbta:

Ak spíš na chrbte, polož si pod kolená vankúš a pod kríže si podlož malý zrolovaný uterák. Ak preferuješ spánok na jednej strane, mal by si si medzi nohy vložiť vankúš a mierne pokrčiť kolená. Posledná obľúbená poloha počas spánku je spánok na bruchu. V tejto polohe sa odporúča podložiť panvu a spodnú časť brucha vankúšom.

6. Problémy so zaspávaním

Existuje mnoho dôvodov, prečo máš problém v noci zaspať. Môže za to napríklad stres, ťažké neskoré jedlo, zlé podmienky spánku a pod. V tomto prípade nezabudni na tieto návrhy:

Vytvor si rutinu pred spaním, ako je čítanie knihy, vypnutie všetkých obrazoviek v spálni, šálka upokojujúceho čaju a pod. Taktiež nekonzumuj kofeín v poobedňajších hodinách a cvičiť sa má ráno, nie večer.

5. Časte prebúdzanie

Vyhni sa alkoholu pred spaním. Uisti sa, že v spálni nie je príliš teplo, pretože ideálna teplota na spánok je podľa vedcov medzi 15,5 °C až 21 °C. Takže žiadne zbytočné prehrievanie spálne.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov