Tipy a triky

Telefón a veci, ktoré v ňom nikdy nenechávajte!

telefón

videní: 3.0K

Akékoľvek fotografie obsahujúce súkromné informácie

Pamätáte sa na časy, keď strata peňaženky znamenala rekonštrukciu celého života, aby ste zistili, ktoré kreditné karty a doklady musíte zrušiť a nahradiť? Teraz stačí odfotiť každú položku a uložiť ju do telefónu, však? Nuž, to je určite pohodlný spôsob, ako mať prehľad o tom, “čo máte v peňaženke”. Vaše informácie však môžu byť zraniteľné voči hackerom, najmä ak sú fotografie uložené v cloude. Rovnako ako v prípade fotografií, ktoré by ste najradšej nevideli uniknúť, by ste mohli zvážiť ich uloženie v osobnom počítači, ku ktorému máte prístup len vy, a/alebo v albume alebo aplikácii chránenej heslom.

Čokoľvek osobné, ak používate telefón vydaný zamestnávateľom

Obed zadarmo neexistuje. Takisto neexistuje nič také ako pracovný telefón zadarmo. Ten telefón, ktorý vám zamestnávateľ vydal, má vysokú cenu: vaše súkromie. Ak vám zamestnávateľ poskytol telefón na podporu práce na diaľku alebo z akéhokoľvek iného dôvodu, nemali by ste očakávať žiadne súkromie v súvislosti so všetkým, čo na tomto telefóne robíte. Pre váš osobný život je najlepšou možnosťou používať samostatný telefón a telefónne číslo. Jednou z finančne nenáročných možností je predplatený telefón.

Váš online bankový účet

Ak si myslíte, že online bankovníctvo je to najlepšie od čias krájania chleba, nie ste sami. Ani si to nemyslíte zle. Ale pohodlie, ktoré online bankovníctvo poskytuje – možnosť bankovať kdekoľvek a kedykoľvek – má svoju cenu: vaše súkromie. Nosiť svoj bankový účet so sebou v telefóne znamená, že riskujete stratu kontroly nad ním.

Ak chcete toto riziko zvládnuť, môžete zvážiť, či sa vyhnete používaniu online bankovníctva v telefóne. Namiesto toho ho vykonávajte na počítači, ktorý nikdy neopustí váš domov. Nezabudnite používať silné a jedinečné heslo na odomknutie bankovej aplikácie.

Vaša domáca adresa

Uloženie vašej domácej adresy v navigačných aplikáciách, ktoré používate najčastejšie, vám umožní dostať sa domov odkiaľkoľvek veľmi jednoducho a pohodlne. Môže vás to však tiež urobiť zraniteľnými. Zlodej môže jednoducho kliknúť na Waze alebo Google Maps a pozrieť si, čo ste si uložili ako “domov” alebo “práca”. Nie je tiež vylúčené, že vaša domáca alebo pracovná adresa môže skončiť hacknutá alebo inak uniknúť. Ak máte radi tieto adresy po ruke, aby ste ich nemuseli znova a znova zadávať, potom aspoň trochu sťažte prípadným zločincom nájdenie vašej domácej alebo pracovnej adresy tým, že im ako identifikátor uvediete kódové slovo, napríklad “telocvičňa”.

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov