Tipy a triky

Prečo je spánok v chladnej miestnosti pre nás to najlepšie?

spánok

videní: 2.3K

Spánok v horúcej miestnosti nás nielenže podráždi a prehreje, ale prichádzame tak aj o množstvo výhod, ktoré by sme mohli získať iba spánkom v studenej miestnosti. Nastavenie teploty na 18-19 ° C by mohlo znamenať rozdiel medzi zlým spánkom a pokojným spánkom. Prečo je spánok v chladnejšej miestnosti pre ľudí prospešný?

1. Pomáha nám zostať sviežim a vyzerať mladistvo

Spánok v miestnosti s nižšou teplotou podporuje produkciu melatonínu, ktorý sa v tele nazýva aj „spánkový hormón“. Je to tiež antioxidant, čo znamená, že slúži ako hormón proti starnutiu pre telo.

2. Spánok v chladnej miestnosti by mohol zabrániť nespavosti

Štúdie poukazujú na to, že niekoľko foriem nespavosti je skutočne spojených s vyššou telesnou teplotou. Mnoho nespavcov má ťažkosti s reguláciou svojej telesnej teploty, čo obmedzuje ich schopnosť regulovať teplo. Vďaka tomu, že sú naše izby chladnejšie, môžeme pomôcť telu pri ochladzovaní a navodiť spánok.

3. Znižuje to stres

Vyššie teploty znamenajú, že telo uvoľňuje viac „stresových hormónov“ nazývaných kortizol. Chladnejšia miestnosť môže pomôcť udržať našu hladinu kortizolu na uzde, čo znamená menej stresu a lepšiu kvalitu spánku.

4. Znižuje to riziko vzniku určitých chorôb

Spánok v chladnej miestnosti môže znížiť naše šance na rozvoj metabolických chorôb, ako je cukrovka. Zlepšuje tiež hladinu nášho rastového hormónu, ktorý pomáha predchádzať srdcovým chorobám, depresiám a obezite. Zvýšená hladina melatonínu tiež znižuje šance na Alzheimerovú chorobu.

5. Môže to mať za následok hlbší a neprerušovaný spánok

Keď sme v  hlbokom spánku , naše telo vykonáva základné úlohy, ako je oprava buniek a konsolidácia pamäte, ale nedokáže regulovať našu telesnú teplotu. Zvýšenie teploty nás môže prebudiť z hlbokého spánku, takže pobyt v chladnej miestnosti znižuje šance, že sa to stane.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov