Zaujímavosti

Náhodné filmové fakty, ktoré vám vyrazia dych

filmové fakty

videní: 4.4K

Náhodné filmové fakty, ktoré vám vyrazia dych: Všimli sme si, že máte radi fakty. A keď hovorím fakty, mám na mysli náhodné fakty, o ktorých sa nedočítate alebo nepočujete všade, kam idete. Také, ktoré vás prinútia sadnúť si a povedať si: “Hm.” V dnešnom zozname sme hľadali široko-ďaleko a našli sme tie najšťavnatejšie – náhodné – filmové fakty, ktoré sme mohli nájsť.

Vedeli ste napríklad, že na najslávnejšiu scénu s časom na guľky vo filme Matrix (kde sa Neo ohýba dozadu, aby sa vyhol guľkám na streche) bolo potrebných 120 statických a dve filmové kamery? Alebo že Beetlejuice sa takmer dočkal pokračovania? Alebo že Russel Crowe takmer prijal úlohu Wolverina, kým ju získal Hugh Jackman?

Náhodné filmové fakty, ktoré vám vyrazia dych

V minulosti sa víťazi Oscarov vyhlasovali pred slávnostným ceremoniálom

Vedeli ste, že napätie, ktoré zachvacuje väčšinu Hollywoodu v období udeľovania Oscarov, nebolo vždy súčasťou odovzdávania cien?

Hneď v prvom roku boli víťazi vyhlásení tri mesiace vopred a ďalších desať rokov noviny dostávali výsledky včas, aby ich mohli uverejniť v deň odovzdávania cien. Žiaľ, v roku 1940 sa denník Los Angeles Times predbehol a víťazov uverejnil vo svojom večernom vydaní, ktoré si každý mohol kúpiť a prečítať ešte pred slávnostným ceremoniálom.

Starbucks a Klub bitkárov

Všetci vieme, že Klub bitkárov Davida Finchera obsahuje istý skrytý materiál vrátane istej, povedzme, “zvláštnej” udalosti, v ktorej sa Tyler Durden objavuje v jednotlivých záberoch filmu.

No takmer podprahovú úlohu má vo filme aj známy kaviarenský reťazec.

Po tom, čo sa Fincher presťahoval do Los Angeles, bolo náročné nájsť šálku dobrej kávy – teda až do chvíle, keď sa na scéne objavil Starbucks. Na Fincherov vkus ich bolo až príliš veľa, a tak sa režisér rozhodol trochu sa zabaviť a do každej scény filmu zakomponoval šálku Starbucks – samozrejme, so súhlasom Starbucksu.

Spiderman Sama Raimiho mal “pavúčí konkurz”

Výberové konania na obsadenie do filmu Spider-Man Sama Raimiho boli veľmi náročné. Museli nájsť dokonalého pavúka. Nie dokonalého Spider-Mana – hovoríme doslova o konkurze na pavúka. Raimi potreboval dokonalého pavúka pre ten ikonický moment, keď Peter Parker dostane prvé rádioaktívne uhryznutie, ale pavúk, ktorý sa najviac podobal Raimiho predstave, bola čierna vdova. Keďže použitie skutočnej čiernej vdovy by bolo príliš nebezpečné, entomológ Steven Kutcher priniesol na “konkurz” pre Raimiho rôzne pavúky. Nakoniec našli pavúka, ktorý sa na túto úlohu hodil.

Bol tu len jeden problém: pavúk mal nesprávnu farbu.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov