Zaujímavosti

Náhodné filmové fakty, ktoré vám vyrazia dych

filmové fakty

videní: 4.6K

Takmer sme mali pokračovanie E.T.

E.T. sa stal neuveriteľným hitom hneď pri svojom prvom uvedení v kinách, keď zarobil neuveriteľných 730 miliónov eur. Nie je teda prekvapením, že šéfovia štúdia chceli pokračovanie. Melissa Mathison, scenáristka pôvodného filmu, začala Spielbergovi podsúvať nápady a dvojica prišla s oveľa temnejším príbehom Nočné strachy.

Pokračovanie by začalo bledým, mäsožravým mimozemšťanom, ktorý uviazne na Zemi. Vyslaním núdzového signálu o pomoc dostane mimozemšťan známy len ako Zrek podporu od niekoľkých zlých mimozemšťanov s dýkami. Elliot, E.T. priateľ z prvého filmu, zachytí Zrekov signál a skončí unesený zlými mimozemšťanmi.

Keď Elliot prosí o pomoc, E.T. sa vydá na vlastnú odvážnu záchrannú misiu.

Projekt bol nakoniec zrušený, pričom Spielberg priznal, že príbeh už nemal kam posunúť. Príbeh sa však po desiatkach rokov opäť rozprával v podobe vianočnej reklamy. Spielberg návrh schválil a poradil režisérovi reklamy, ako natočiť minipokračovanie.

Všetky filmy Quentina Tarantina sú nejakým spôsobom prepojené

Vedeli ste, že medzi ďalšie filmové fakty patrí aj to, že všetky Tarantinove filmy sa odohrávajú v tom istom “skutočnejšom než skutočnom vesmíre”? Od Gaunerov až po Vtedy v Hollywoode, všetky tieto filmy sú nejakým spôsobom prepojené.

Preto rekvizity z jedného filmu môžete zvyčajne vidieť v inom. Mnohé postavy sú dokonca navzájom prepojené. Napríklad Vincent Vega (Pulp Fiction) je bratom Victora Vegu (pána Blonďáka) z Reservoir Dogs.

Tento vesmír má byť prehnanou verziou nášho vlastného a často obsahuje fiktívne postavy, ktoré interagujú so skutočnými postavami z našej minulosti (spomeňme si na poručíka Alda Raina a jeho interakcie s Adolfom Hitlerom v Nehanebných bastardoch).

Quentin vytvoril aj “filmový vesmír”, ktorý zahŕňa filmy ako Kill Bill, Takí normálni zabijaci a Od súmraku do úsvitu. Sú to filmy, ktoré by postavy z reálnejšieho než reálneho vesmíru videli, keby niekedy išli do kina – ide o typ vesmíru vo vesmíre.

Animátori vyrobili 10 297 balónov pre film Hore od Pixaru

Film Hore od spoločnosti Pixar sa nám tak veľmi páčil, že sme sa rozhodli poskytnúť vám viac ako jeden fakt pre tento záznam.

Počas celého filmu supervízny technický riaditeľ Steve May a jeho kolegovia vyrábali baldachýn z 10 297 balónov, ktoré sa vznášali nad Karlovým domom. Toto číslo sa počas dramatickej sekvencie, v ktorej sa dom prvýkrát zdvihne od svojej základne, zvýši na 20 622. May a jeho kolegovia vypočítali, že v skutočnosti by bolo potrebných približne 26,5 milióna balónov na vyzdvihnutie skutočného domu.

O úlohu Russella sa nakoniec uchádzalo viac ako 450 detí. Vtipné je, že Jordan Nagai, ktorý hrá Russella, nemal v úmysle zúčastniť sa konkurzu na túto úlohu. Išiel len so svojím bratom, hercom, ktorý má za sebou niekoľko úloh v reklame a televízii, a bol požiadaný, aby si to vyskúšal, keď tam bol. Na uvedení filmu Hore na naše plátna sa podieľalo viac ako 375 ľudí zo spoločnosti Pixar vrátane 70 animátorov.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov