Zaujímavosti

Náhodné filmové fakty, ktoré vám vyrazia dych

filmové fakty

videní: 4.6K

Legolas počas celej trilógie Pána prsteňov povedal Frodovi len päť slov

Keď už sme pri Pánovi prsteňov, pripravte sa na to, že vám vyrazí dych. Vedeli ste, že v celej trilógii Pána prsteňov Legolas povie Frodovi iba jednu päťslovnú vetu? Nežartujeme.

Napriek tomu, že ide o dve najikonickejšie postavy trilógie, trávia spolu značnú časť času a v knihách J. R. R. Tolkiena sa často rozprávajú, jediná Legolasova slovná výmena s Frodom sa odohráva počas Spoločenstvo prsteňa, keď súhlasí s tým, že pôjde s hobitom na jeho cestu slovami: “A ty máš môj luk.”

Mačka z filmu Krstný otec

Podľa režiséra filmu Krstný otec Francisa Forda Coppolu bola mačka, ktorá sa objavila v náručí Marlona Branda počas jednej zo scén, nenapísaným doplnkom scény. Bola to len mačka bez domova, ktorá sa náhodou potulovala okolo natáčania. Coppola jednoducho usúdil, že mačka bude výborným doplnkom scény a umiestnil ju Brandovi do náručia. A nejakým spôsobom sa stala jednou z najikonickejších scén filmu.

Tento dodatok na poslednú chvíľu však scénu takmer úplne zničil. Keď štáb spätne počúval, Brandove repliky dialógu bolo sotva počuť kvôli vysokej úrovni vrčania zachyteného mikrofónmi. Mačacie pradenie je vo filme počuť dodnes.

Vo filme Kill Bill použili 1700 litrov falošnej krvi

Tarantino očakával, že prvá čast filmu Kill Bill sa vyrovná jeho zvyčajným brutálnym príbehom, takže vo filme bolo veľa praktických efektov. V rozhovore pre Time pri nakrúcaní filmu Kill Bill Tarantino prisľúbil, že ho nakrúti “po čínsky” bez umelých efektov, a uviedol, že hoci digitálne efekty vyzerajú dobre, vyzerá to, akoby ich robil počítač. Chcel, aby to vyzeralo dobre a ako niečo zo 70. rokov.

Jedným z praktických efektov bolo naplnenie kondómov umelou krvou – a podľa maskéra Christophera Allena Nelsona sa jej použilo viac ako 1700 litrov.

Obsadenie filmu Vyháňač diabla zahŕňalo skutočného sériového vraha

Ak ste si mysleli, že o tomto filme viete všetko, zamyslite sa znova. Našli sme pre vás nejaké filmové fakty.

Vedeli ste, že film je natočený podľa skutočného príbehu? Román Williama Petera Blattyho bol založený na skutočnom exorcizme chlapca známeho ako Roland Doe z roku 1949. Príbeh sa dostal na titulné stránky celoštátnych novín a vzbudil zvedavosť Blattyho, ktorý bol v tom čase študentom na Georgetownskej univerzite.

Prasacie kvičanie bolo základným prvkom zvukového dizajnu filmu a mnohé Reganove stony a chrčanie vznikli remixovaním prasacích kvičiek. A tento film sa stal aj prvým hororom, ktorý získal nomináciu na Oscara za najlepší film.

Medzi tie najviac znepokojujúce filmové fakty patrí to, že herec Paul Bateson, ktorý hral nemocničného technika, bol v skutočnosti sériový vrah. Bol obvinený zo zabitia šiestich homosexuálov v New Yorku v 70. rokoch. Z väzenia bol prepustený v roku 2004.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov