Tipy a triky

Ako znemožniť sledovanie telefónu? Tieto triky vám pomôžu

sledovanie telefónu

videní: 2.8K

Čím viac používame naše telefóny, tým viac osobných informácií sa vzdávame. Ako teda znemožniť sledovanie telefónu a ako na zabezpečenie vašich online údajov v telefóne? Opýtali sme sa technických odborníkov na ich najlepšie tipy.

Priznajme si to: V najlepšom prípade je väčšina z nás v dnešnej dobe odkázaná na naše telefóny. (V najhoršom prípade sme úplne závislí.) Zvažujete však niekedy veci, ktoré o vás vie váš smartfón? Možno viete, ako zistiť, či bol váš počítač napadnutý hackermi a čo môžu hackeri urobiť s vaším mobilným telefónnym číslom, ale poznáte bežné bezpečnostné hrozby pre smartfóny a opatrenia na sledovanie údajov? Ak poznáte riziká, možno vás napadne, ako znemožniť sledovanie telefónu.

Vidíte, aj tie najbezpečnejšie telefóny sledujú používateľov mnohými rôznymi spôsobmi, vrátane Bluetooth, Wi-Fi a GPS. Možno si myslíte, že ak nemáte čo skrývať, nemáte sa čoho obávať. Ale v dnešnej ekonomike založenej na údajoch majú vaše informácie veľkú hodnotu. A existujú dobré dôvody, pre ktoré sa možno budete chcieť vyhnúť sledovaniu. Možno nechcete, aby ľudia zarábali na vašich údajoch, máte obavy, že by sa mohli dostať do nesprávnych rúk, alebo sa vám jednoducho nepáči predstava, že vás sledujú.

„Technológia určovania polohy v mobilných telefónoch môže byť užitočná pri hľadaní najbližšej čerpacej stanice, ale môže tiež umožniť ostatným získať informácie o vašom pobyte, legálne alebo nelegálne,“ povedala Stephanie Benoit Kurtz, vedúca fakulta na Vysokej škole informačných systémov a technológií na University of Phoenix. „Používatelia len zriedka čítajú drobné písmo spojené s tým, čo sa sleduje, a zdieľanie v tomto malom písme môže byť veľmi znepokojujúce trendy – všetko od neustáleho sledovania polohy vášho zariadenia až po zdieľanie informácií z vášho zariadenia, ako sú napríklad iné nainštalované aplikácie. , kontakty, textové správy a e-maily.“

Ak sa to týka aj vás, hľadajte známky, že niekto sleduje váš mobilný telefón, oprášte tajomstvá zabezpečenia online a prečítajte si niekoľko tipov, ako znemožniť sledovanie telefónu.

Sledovanie telefónu – smartfónu

Môžete si myslieť, že ľudia sledujú váš smartfón ako tieňové postavy, ktoré chcú ukradnúť vašu identitu, peniaze alebo oboje. Existuje však celý rad ľudí a organizácií, ktoré sledujú smartfóny, nielen hackeri.

Sledovanie pomocou smartfónu môže byť aktívne alebo pasívne. A nie, tie dobré heslá, ktoré používate nezmenia nič. Aktívne sledovanie, ktoré využíva GSM, 3G alebo 4G, sa niekedy nazýva útok typu man-in-the-middle. Vo väčšine krajín je to nezákonné, ale môžu ho využívať orgány činné v trestnom konaní a vládne bezpečnostné agentúry, ktoré vyšetrujú konkrétnu hrozbu.

Pasívne sledovanie využíva Bluetooth vysielače, Wi-Fi a GPS na aproximáciu polohy používateľa. Rôzne aplikácie vo vašom telefóne využívajú tieto metódy. S niektorými je to celá podstata. Zvážte aplikácie a služby na sledovanie polohy, ktoré pomáhajú rodičom mať prehľad o svojich deťoch. Iní zbierajú vaše údaje pre svoj vlastný rozvoj podnikania a marketingové účely alebo ich predajú tomu, kto ponúkne najvyššiu cenu.

Inzerenti môžu použiť vaše údaje na zobrazovanie zacielených reklám. Dokonca aj vláda nakupuje údaje o polohe, o čom informoval denník Wall Street Journal v roku 2020. Ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť nakupovalo údaje získané zo smartfónov a americký úrad pre prisťahovalectvo a colnú kontrolu (ICE) ich použil na sledovanie imigrantov bez dokladov.

Ako znemožniť sledovanie telefónu

Zatiaľ čo vláda a orgány činné v trestnom konaní budú pravdepodobne vždy môcť sledovať váš telefón, ak to naozaj chcú, existujú spôsoby, ako znížiť bezpečnostné hrozby pre mobilné zariadenia, vymazať vašu digitálnu stopu, vyhnúť sa spywaru a znemožniť sledovanie vášho telefónu. podľa aplikácií. Pozrime sa.

Vypnite telefón

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, existuje niečo ako spyware pre iPhone, aj keď máte najlepšie zabezpečenie iPhone. Najjednoduchší a najúplnejší spôsob, ako zastaviť sledovanie vášho telefónu, je úplne ho vypnúť.

„Ak sa obávate, že vaša aktivita je sledovaná/zaznamenávaná, jednoducho odstráňte prostriedky, ktorými to spoločnosti môžu robiť, a vaše zariadenie bude jeho vlastným izolovaným ekosystémom,“ hovorí Brandon Wilkes, marketingový manažér The Big Phone Store.

Je zrejmé, že to prichádza s veľmi reálnou nepríjemnosťou, že telefón nemôžete vôbec používať, a pre väčšinu ľudí to pravdepodobne nie je praktické riešenie. Stále chcete použiť túto metódu? Pred tým, ako sa do toho pustíte, si zálohujte telefón v počítači, aby ste mali stále prístup k údajom.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov