Tipy a triky

Ako znemožniť sledovanie telefónu? Tieto triky vám pomôžu

sledovanie telefónu

videní: 2.9K

Zapnite režim v lietadle

Režim Lietadlo nie je len na lietanie. Je to tiež praktické rýchle riešenie, ak chcete zastaviť pasívne sledovanie telefónu. Zapnutie režimu v lietadle samozrejme znamená, že so zariadením nebudete môcť volať ani používať internet.

„Najjednoduchší spôsob, ako zabrániť sledovaniu vášho telefónu, je zmeniť niekoľko nastavení,“ hovorí Baruch Labunski, generálny riaditeľ digitálnej marketingovej spoločnosti Rank Secure. „Najrýchlejší a najlepší spôsob, ako to urobiť, je zapnúť možnosť režimu v lietadle. Toto vypne mobilné a Wi-Fi nainštalované vo vašom telefóne, takže sa nemôže pripojiť k sieťam.“

Chcete to vyskúšať? Prejdite na „Nastavenia“ a prepnite na „Režim v lietadle“, aby ste ho aktivovali na telefóne iPhone alebo Android.

Vypnite polohu

Vypnutie funkcií telefónu založených na polohe môže zabrániť sledovaniu GPS. Prepnutie do režimu v lietadle to urobí za vás, ale môžete tiež vypnúť sledovanie GPS ako izolovanú funkciu na mnohých zariadeniach, čo vám umožní stále používať telefón na telefonovanie a prístup na internet.

„Spoločnosti Google, Apple a Samsung ukladajú a zaznamenávajú vaše pohyby prostredníctvom funkcií GPS vášho telefónu,“ hovorí Nick Donarski, spoluzakladateľ a technologický riaditeľ služieb počítačovej podpory a blockchainovej firmy ORE System.

Vypnite nastavenia polohy na zariadeniach iPhone alebo iPad:

  • Choď do nastavení vášho zariadenia
  • Vyberte „Ochrana osobných údajov“.
  • Kliknite na „Služby určovania polohy“.
  • Prepnite „Lokalizačné služby“ do polohy „vypnuté“.

Vypnutie nastavení polohy v systéme Android:

  • Choďte do nastavení.
  • Vyberte „Umiestnenie“.
  • Zadajte „Nastavenia polohy Google“.
  • Vypnite „Hlásenie polohy“ a „Históriu polohy“.
  • Môžete tiež vybrať možnosť Odstrániť históriu polohy a odstrániť všetky predchádzajúce údaje sledovania.

Použite sieť VPN

Virtuálna súkromná sieť (VPN) je skvelý spôsob, ako zvýšiť bezpečnosť vášho telefónu. „Pripojenie k sieti VPN zmení vašu IP adresu vytvorením súkromnej siete, ktorá bráni presnému určeniu vašej polohy a spätnému prepojeniu s vami, “ hovorí Labunski.

Stojí však za zmienku, že siete VPN a ďalšie bezpečnostné aplikácie nezabránia sledovaniu vášho telefónu, keď je offline, takže ak sa skutočne obávate pasívneho sledovania polohy, budete musieť použiť jednu z vyššie uvedených metód.

Použite bezpečný vyhľadávací nástroj

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo o vás Google vie a aké sú všetky tie súbory cookie webových stránok? Niektoré menej známe prehliadače fungujú podobne ako siete VPN, čo umožňuje anonymné vyhľadávanie bez sledovania.

Pozorne sledujte povolenia aplikácie

Každá aplikácia, ktorú si stiahnete do telefónu, by mala od začiatku požiadať o povolenie na jej sledovanie. Ak nechcete, aby vás určitá aplikácia sledovala, tieto povolenia ihneď zamietnite.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov