Tipy a triky

Ako znemožniť sledovanie telefónu? Tieto triky vám pomôžu

sledovanie telefónu

videní: 2.9K

Nainštalujte aktualizácie

Vždy si nainštalujte najnovší operačný systém pre svoj telefón a najnovšiu verziu všetkých aplikácií, ktoré máte. Aktualizácie často obsahujú opravy chýb a vylepšenia zabezpečenia smartfónov, ktoré lepšie chránia vaše údaje, najmä ak vyberiete správne možnosti ochrany osobných údajov.

Buďte vyberaví v tom, čo inštalujete

To, že je aplikácia zadarmo, neznamená, že vás to nestojí. Bezplatné aplikácie zarábajú peniaze zobrazovaním reklám a/alebo predajom vašich údajov tretím stranám, ako sú napríklad sprostredkovatelia údajov. Ak je to možné, použite webovú verziu namiesto mobilnej verzie a vždy si pred inštaláciou niečoho do telefónu dôkladne prezrite drobné písmo.

„Pred inštaláciou aplikácie by ste mali presne pochopiť, čo aplikácia robí, aké informácie zhromažďuje a aké informácie zdieľa s touto organizáciou alebo tretími stranami,“ hovorí Benoit Kurtz. „Záleží na zmluve o prijateľnom používaní alebo zmluve s koncovým používateľom. Tento drobný výtlačok pokrýva veci, ako sú informácie o zhromažďovaní údajov o polohe, ako sa zhromažďujú a čo sa potom s týmito informáciami robí.“

Zakázať sledovanie a prispôsobenie reklám

Sledovanie reklám umožňuje spoločnostiam dodávať prispôsobené reklamy, ktoré sú pre vás príťažlivejšie a s väčšou pravdepodobnosťou povedú spoločnosti k predaju. To si však vyžaduje, aby spoločnosti o vás zhromažďovali údaje, ako sú vaše zvyky pri prehliadaní a nakupovaní a vaša fyzická poloha. Zakázanie sledovania medzi stránkami vo vašom prehliadači minimalizuje toto narušenie.

Vyhnite sa verejnej sieti Wi-Fi

Verejné siete Wi-Fi, ako sú siete v kaviarňach a na letiskách, nie sú príliš bezpečné a sú náchylnejšie na útoky škodlivého softvéru, snooping a nečestné zachytenia siete. Zhromažďujú od vás aj osobné údaje, ako je vaše meno, dátum narodenia a e-mailová adresa, predtým, ako budete môcť službu používať. Čím viac osobných informácií poskytnete, tým viac vašich údajov je vonku.

Ako zistím, či je môj telefón sledovaný?

Existuje množstvo signálov, ktoré vás môžu upozorniť na skutočnosť, že niekto sleduje váš telefón alebo že bol váš telefón napadnutý. Tie obsahujú:

Váš telefón je horúci

Telefón, ktorý sa prehrieva, keď sa nepoužíva, môže mať spyware na pozadí. Spyware spôsobuje, že váš telefón pracuje neustále, a preto produkuje viac tepla.

Vaša batéria sa rýchlo vybíja

Opäť môžete viniť spyware. Pamätajte si, že tieto programy sťažujú prácu vášho telefónu, a preto môže mať sledovaný telefón neustále nízku výdrž batérie.

Spotreba dát stúpa

Sledovaný telefón neustále odosiela údaje hackerovi, takže môžete vidieť, že vaša mesačná spotreba bez dobrého dôvodu stúpa.

Váš telefón sa neočakávane reštartuje

Škodlivý softvér môže narúšať normálne fungovanie telefónu, čo spôsobí jeho poruchu a reštart v náhodných časoch.

Vypnutie telefónu trvá dlhšie

Ak vášmu telefónu trvá vypnutie dlhšie ako zvyčajne, môže to byť spôsobené tým, že sa pokúša zavrieť sledovacie aplikácie, ktoré sú spustené na pozadí.

Zdroj: rd | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov