Tipy a triky

Kreditné karty: Kedy ich nepoužívať a prečo?

kreditné karty

videní: 807

Kreditné karty: Kedy ich nepoužívať a prečo? Hoci sú kreditné karty pohodlné a spoľahlivé, ale v niektorých prípadoch môže byť ťahanie alebo zadávanie číslic nebezpečné.

Kreditné karty: Kedy ich nepoužívať a prečo?

Ak sa adresa webovej lokality nezačína slovom “HTTPS”

Ak v adresnom riadku webovej lokality, na ktorej sa snažíte uskutočniť platbu, nevidíte týchto päť písmen, znamená to, že lokalita nie je zabezpečená. “HTTPS je protokol na bezpečnú komunikáciu cez počítačovú sieť, ktorý sa na internete bežne používa,” vysvetľuje Robert McKee, právnik a certifikovaný medzinárodný odborník na ochranu osobných údajov.

“Jeho hlavnou motiváciou je autentifikácia navštívenej webovej stránky a ochrana súkromia a integrity vymieňaných údajov.” Ak stránka neobsahuje písmeno “s” v tejto začiatočnej časti adresy URL, odhláste sa z online nákupu a namiesto toho skúste použiť platobný systém tretej strany, napríklad PayPal.

Keď odpovedáte na e-mail

V skutočnosti je lepšie poskytnúť svoju kreditnú kartu niekomu telefonicky (iba ak ste iniciovali hovor – o tom neskôr) alebo dokonca prostredníctvom textovej správy, než odpovedať číslom kreditnej karty v e-maile. “Existuje technika nazývaná “phishing” alebo “spear phishing”, ktorá zahŕňa e-maily, ktorých cieľom je získať číslo vašej kreditnej karty na neoprávnený nákup,” varuje Stephen Lesavich, PhD, JD, právnik, odborník na kreditné karty a autor bestsellerov.

Keď vás na ulici osloví charitatívna zbierka

Pomerne často, a väčšinou vo veľkých mestách, môžete vidieť charitatívne zbierky, ktoré sa prechádzajú ulicami a snažia sa vyzbierať príspevky vo forme peňazí na rôzne účely – napríklad na ochranu životného prostredia, starostlivosť o deti a starostlivosť o domáce zvieratá. Možno vás požiadajú len o zapísanie vášho mena, aby vás mohli neskôr kontaktovať, ale ak od vás budú žiadať kreditnú kartu, majte sa na pozore.

“Tieto ciele sú známe tým, že sa zameriavajú na emócie ľudí, aby ich prinútili prispieť,” varuje Lesavich. “Hoci sú v niektorých prípadoch legitímne, namiesto toho môže ísť o podvod, ktorého cieľom je strhnúť peniaze z vašej kreditnej karty a získať údaje o nej.”

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov