Tipy a triky

Tieto jedlá zaženú tvoj nočný hlad bez výčitiek!

hlad

videní: 529

Pre niektorých ľudí je nočný hlad ako nočná mora – nikdy by v noci chladničku neotvorili, aj keby sa mali ako premáhať. A pre iných je noc jediný čas, kedy sa môžu v pokoji najesť. Pre ďalších je to dôvod na vtipkovanie. Pravdou však zostáva, že nočný hlad postihol už každého z nás.

Koľkokrát si mal po nočnom vyjedaní chladničky obrovské výčitky? A dal si si hneď na druhý deň o 10 minút viac na rotopede? Ak nahradíš šišky a klobásy zdravým a ľahko stráviteľným jedlom, nočný hlad ťa už nikdy nevydesí. Ktoré potraviny je vhodné jesť v noci a na ktoré by si mal po 20:00 zabudnúť? To sa dozvieš v dnešnom príspevku.

Syr

nočný hlad

Vedci z Harvardu varujú, že prejedanie môže byť rovnako nebezpečné ako spánok o hlade. Preto odporúčajú jesť v noci len niečo ľahké. Napríklad niekoľko plátkov syra, ktorý má dostatok chuti na uspokojenie tvojich chuťových receptorov a nebude príliš ťažký pre tvoj žalúdok.

Jogurt

nočný hlad

Podľa odborníkov na výživu je grécky jogurt ideálny, ak chceš zahnať nočný hlad. Neobsahuje veľa tukov, ale obsahuje veľa bielkovín. Podľa štúdií práve bielkoviny v jogurte spôsobia nielen to, že sa cítiš plný, ale tiež pomáhajú telu spáliť viac kalórií v priebehu dňa.

Krekry

nočný hlad

Celozrnné pšeničné sušienky (nie všetky bežné krekry) môžeš konzumovať bez zbytočných výčitiek svedomia a dokonca nenarušia ani tvoj zdravý spánok. Obsahujú takzvané pomalé uhľohydráty, ktoré ťa zasýtia na dlhšiu dobu.

Pukance

nočný hlad

Expert na výživu Erika Kannall radí ľuďom, ktorí majú radi v noci občerstvenie, aby si dali misku pukancov bez soli. Tento typ maškrty nebude mať žiaden dopad na tvoje telo.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov