Tipy a triky

Tieto jedlá zaženú tvoj nočný hlad bez výčitiek!

hlad

videní: 572

Vajcia

nočný hlad

Varené vajce obsahuje len 75 kcal a je skvelé, ak potrebuješ potlačiť nočný hlad. Podľa Eriky Kannallovej vám takéto občerstvenie umožní zabudnúť na hlad až do rána a neukáže sa na centimetroch v páse.

Zelenina

nočný hlad

Ak ťa zvyčajne prepadá nočný hlad a už cez deň vieš, že táto noc nebude iná, môžeš si pripraviť nejaký pokrm vopred. Napríklad zdravý zeleninový šalát. Odporúčame konzumovať zelenú zeleninu, pretože obsahuje sacharidy, vďaka ktorým budeš sýty až do rána.

Mixované jablká so škoricou

nočný hlad

Špecialista na zdravú výživu, Karen Borsari, odporúča jesť jablká so škoricou tým ľuďom, ktorí majú v noci chuť na niečo sladké. Môžeš pridať aj niekoľko hrozienok. Toto jedlo nielenže zabije tvoju túžbu po šiškách a koláčoch, ale tiež zníži hladinu orexínu, ktorá ťa núti v noci vstať.

Čerešňová šťava

nočný hlad

Samozrejme, máme na mysli 100% prírodnú čerešňovú šťavu. Nemusí to byť možno až tak sýte, ale štúdie ukazujú, že táto šťava má pozitívny vplyv na kvalitu spánku, čím sa stáva hlbším a dlhším.

Banán

nočný hlad

Napriek tomu, že toto ovocie je dosť ľahko stráviteľné, pravdepodobne sa už druhýkrát počas noci na nočný hlad neprebudíš. Ide o to, že banány obsahujú veľa draslíka a horčíka, ktoré ľudskému telu pomáhajú, aby si dobre oddýchlo. Okrem toho obsahujú tiež melatonín, ktorý podľa rôznych štúdií zlepšuje kvalitu spánku.

BONUS: Čo v žiadnom prípade v noci nejesť?

  • Jednoduché sacharidy, ako napríklad pekárenské výrobky a sladkosti, budeš určite ráno ľutovať a navyše sa môžu premeniť na extra centimetre v oblasti tvojho pásu.
  • Alkohol dehydruje telo a môže spôsobiť horúčku. Je veľmi pravdepodobné, že po alkohole budeš musieť v noci znova vstávať a tvoj spánok bude prerušovaný.
  • Slané a korenené jedlá ťa môžu nútiť v noci vstať po pohár vody. Potom môže byť naozaj ťažké znova zaspať tvrdým spánkom.

Zdroj: Brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov