Tipy a triky

Triky, ako udržať ovocie a zeleninu dlhšie čerstvé

triky

videní: 684

Zeler: Zabaľte do alobalu

Na rozdiel od plastového vrecka, fólia umožní únik dozrievajúceho plynu etylénu. Keď je etylén uväznený v plastovom vrecku, spôsobuje stratu vlhkosti a rýchlejšie kazenie.

Banány: Stonky zabaľte do plastovej fólie

Aj v tomto prípade je vinníkom etylén, ale oddelenie každého banánu od trsu a zabalenie každej stonky do plastovej fólie môže zastaviť šírenie plynu. Ak už sú na váš vkus príliš zrelé, ošúpte ich a uložte do mrazničky, aby ste ich mohli ľahko pridať do smoothie.

Paradajky: Uchovávajte mimo chladničky a stopkou nadol

Paradajky nemajú rady chlad; ak ich budete držať v chladničke, stratia svoju ideálnu chuť a štruktúru. Okrem toho, keď ich necháte na pulte, ak sú bez stopky, položte ich stopkou nadol, pretože táto časť ovocia dozrieva ako posledná.

Špargľa: Skladujte vo vzpriamenej polohe v šálke s vodou

Špargľa často vyschne skôr, ako sa stihne uvariť, ale existuje metóda, ktorá ju udrží dostatočne vlhkú pre vaše obľúbené recepty. Rovnako ako pri skladovaní kvetov, špargľu umiestnite vzpriamene s odrezanými okrajmi ponorenými do misky alebo pohára s vodou. Umiestnite ju do chladničky a na vrcholky zeleniny položte plastové vrecko.

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov