Tipy a triky

Triky, ako udržať ovocie a zeleninu dlhšie čerstvé

triky

videní: 686

Citróny: Vyhnite sa krájaniu na polovicu

Ak do svojho receptu alebo nápoja potrebujete len šťavu z citrusových plodov, namiesto prekrojenia na polovicu prepichnite celý citrón vidličkou alebo špajdľou. Takto môžete vytlačiť to, čo potrebujete, bez toho, aby ste vysušili celý citrón.

Cibuľa: Cibuľu zabaľte do pančuchových nohavíc

Znie to zvláštne, ale materiál pripomínajúci sieťovinu prepúšťa k zelenine len toľko vzduchu, koľko je potrebné, aby zostala čerstvá. Cibuľu jednoducho vložte do pančuchových nohavíc a medzi jednotlivými cibuľkami zaviažte uzol. Tip: Použite nové pančuchy, aby ste sa vyhli zápachu nôh pri ďalšom dusení.

Zemiaky: Skladujte spolu s jablkami

Jablká produkujú etylén, ktorý dokáže udržať vaše zemiaky čerstvé viac ako osem týždňov. Rozlúčte sa s otravnými klíčkami, ktoré sa na zemiakoch objavia už po niekoľkých týždňoch.

Jablká: Namočte plátky do slanej vody

Nakrájané jablká sú vhodným občerstvením alebo doplnkom šalátu, ale zhnednuté zvyšky nie sú lákavé. Namočte zvyšné plátky do misky so slanou vodou, aby ste zabránili oxidácii. Po piatich minútach plátky osušte a uložte do chladničky vo vzduchotesnom plastovom vrecku.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov