Zaujímavosti

Vitamín A: Kedy ho tvoje telo nutne potrebuje?

vitamín A

videní: 461

Všetky vitamíny sú nevyhnutné pre telo, aby bolo schopné vykonať neuveriteľné množstvo každodenných funkcií. Za dobrým zrakom, zdravým reprodukčným systémom a zdravou pokožkou hľadaj vitamín A. Je prítomný v širokej škále potravín, ale existuje riziko, že ho budeš mať nedostatok. Toto riziko je vyššie hlavne u tehotných žien, dojčiat a detí v skorých štádiách vývinu. Tu je niekoľko fyzických príznakov, ktoré by mohli naznačovať nízku prítomnosť vitamínu A v tvojom tele. 

Suchá pokožka

Vitamín A je jedným z hlavných prvkov, ktoré telo potrebuje na regeneráciu kožného tkaniva, a následne ho udržuje hydratované. Veľmi častým príznakom nedostatku vitamínu A je výskyt  ekzému, ktorý sa objavuje, keď je pokožka tak suchá, že sa červenkasto zafarbí, ako keby si bol zranení. Tiež to môže svrbieť.

Nočná slepota

Nasledujúci signál je jedným z najčastejších. Tiež známy ako nyktalopia, je to problém s očami, ktorý sťažuje videnie v tme. V slabo osvetlených miestnostiach je ostrosť zraku oslabená a je nemožné spracovať tmavé obrazy.

Akné

Ako bolo uvedené vyššie, vitamín A je jedným z veľkých regenerátorov kožného tkaniva. Ak nie je k dispozícii, tvár môže byť suchá a vďaka tomu môže produkovať nadmernú mastnotu, ktorá môže vyvolať tvorbu akné. Preto sa tento vitamín môže používať na  liečbu problémov súvisiacich s akné.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov