TOP 10

Toto sú tie najlepšie útočné helikoptéry na svete, poznáte ich?

útočné helikoptéry

videní: 1.4K

Toto sú tie najlepšie útočné helikoptéry na svete, poznáte ich? Útočné helikoptéry zohrávajú v modernej vojne kľúčovú úlohu, pretože poskytujú pozemným silám blízku vzdušnú podporu, prieskum a protitankové spôsobilosti.

Vďaka technologickému pokroku sa tieto vrtuľníky stali smrtonosnejšími, univerzálnejšími a schopnejšími pôsobiť v rôznych bojových scenároch. Tu je prehľad najlepších útočných helikoptér na svete na základe ich výkonu, palebnej sily, schopnosti prežiť a celkovej účinnosti.

Toto sú tie najlepšie útočné helikoptéry na svete, poznáte ich?

Boeing AH-64 Apache (Spojené štáty)

AH-64 Apache je už desaťročia základom flotily útočných vrtuľníkov americkej armády. Môže sa pochváliť obrovskou palebnou silou vrátane 30 mm reťazového kanóna M230 a schopnosťou niesť kombináciu rakiet AGM-114 Hellfire, rakiet Hydra 70 a striel vzduch-vzduch AIM-92 Stinger. Vďaka pokročilej avionike a zameriavacím systémom je Apache vysoko účinnou platformou na zasahovanie obrnených vozidiel a nepriateľských cieľov za každého počasia.

Kamov Ka-52 Aligator (Rusko)

Ka-52 Aligator, vyvinutý ruskou konštrukčnou kanceláriou Kamov, je dvojmiestny útočný vrtuľník známy svojou manévrovateľnosťou a palebnou silou. Vyzbrojený 30 mm kanónom, protitankovými riadenými strelami Vikhr a rôznymi raketami, Ka-52 vyniká v protipancierových misiách a úlohách blízkej leteckej podpory. Jeho koaxiálna konštrukcia rotora zvyšuje obratnosť a stabilitu, vďaka čomu je na bojisku silným protivníkom.

Eurocopter Tiger (Francúzsko/Nemecko)

Eurocopter Tiger, spoločne vyrábaný Francúzskom a Nemeckom, je univerzálny útočný vrtuľník schopný plniť širokú škálu úloh. Tiger je vyzbrojený raketami Hellfire, 70 mm raketami a 30 mm kanónom a poskytuje presnú palebnú silu proti pozemným cieľom. Jeho pokročilé senzory a súbor avioniky poskytujú vynikajúci prehľad o situácii, vďaka čomu je cenným prínosom v moderných bojových operáciách.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov