TOP 10

Toto sú tie najlepšie útočné helikoptéry na svete, poznáte ich?

útočné helikoptéry

videní: 1.6K

Changhe Z-10 (Čína)

Changhe Z-10 je prvý čínsky útočný vrtuľník s elegantným dizajnom a obrovskou palebnou silou. Vyzbrojený protitankovými raketami HJ-10, raketami TY-90 typu vzduch-vzduch a 30 mm kanónom je Z-10 schopný presne a smrteľne zasiahnuť širokú škálu cieľov. Jeho pokročilý súbor avioniky a ovládanie fly-by-wire zvyšujú manévrovateľnosť a bojovú účinnosť.

Agusta A129 Mangusta (Taliansko)

Agusta A129 Mangusta je hlavný taliansky útočný vrtuľník, ktorý je známy svojou obratnosťou a palebnou silou. Vyzbrojený raketami Hellfire, 20 mm kanónom a protitankovými raketami TOW je Mangusta dobre vybavený na boj s obrnenými hrozbami a poskytovanie blízkej vzdušnej podpory pozemným silám. Jeho moderný súbor avioniky a pokročilé senzory zabezpečujú vynikajúci prehľad o situácii na bojisku.

Ľahký bojový vrtuľník HAL (India)

Vyvinutý spoločnosťou Hindustan Aeronautics Limited (HAL). Ľahký bojový vrtuľník (LCH) je indický domáci bojový vrtuľník prispôsobený na operácie vo veľkých výškach. Vyzbrojený je 20 mm vežovým kanónom, strelami vzduch-vzduch Mistral a protitankovými riadenými strelami. LCH je optimalizovaný pre hornatý terén a výborne si vedie v horúcich a vysokých podmienkach. Vďaka pokročilému kompozitnému pancierovaniu a vlastnostiam prežitia predstavuje hrozivý prostriedok v scenároch asymetrickej vojny.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov