TOP 10

Toto sú tie najlepšie útočné helikoptéry na svete, poznáte ich?

útočné helikoptéry

videní: 1.6K

Mil Mi-28 Havoc (Rusko)

Mil Mi-28 Havoc je špecializovaný útočný vrtuľník určený na útoky na obrnené vozidlá a opevnené pozície. Vybavený výkonným 30 mm kanónom, protitankovými riadenými strelami Ataka a raketami S-8 je Mi-28 vhodný na plnenie protipancierových úloh v prostredí s vysokým stupňom ohrozenia. Jeho robustná pancierová ochrana a prvky prežitia zabezpečujú bezpečnosť posádky v nepriateľských podmienkach.

Bell AH-1Z Viper (Spojené štáty)

AH-1Z Viper, odvodený od kultového radu Huey Cobra, predstavuje najnovší vývoj koncepcie útočného vrtuľníka. Vyzbrojený 20 mm kanónom, presne navádzanými raketami a raketami Hydra 70, Viper poskytuje smrtiacu palebnú silu s bezkonkurenčnou obratnosťou. Jeho integrovaný avionický systém zlepšuje možnosti vyhľadávania a zasahovania cieľov, vďaka čomu je pre americkú námornú pechotu obrovským prínosom.

Boeing AH-6 Little Bird (Spojené štáty)

Napriek svojej miniatúrnej veľkosti je AH-6 Little Bird ako ľahký útočný a prieskumný vrtuľník úderný. Vďaka svojmu kompaktnému profilu a univerzálnym zbraňovým závesníkom môže byť Little Bird vyzbrojený rôznymi zbraňami vrátane minigunov, raketových modulov a rakiet Hellfire. Vďaka svojej obratnosti a rýchlosti je ideálny na vykonávanie špeciálnych operácií a misií blízkej leteckej podpory v mestskom prostredí.

Denel Rooivalk (Južná Afrika)

Denel Rooivalk patrí medzi hlavné útočné helikoptéry v Južnej Afrike, ktoré sú známe svojím bojovým výkonom a robustnou konštrukciou. Vybavený 20 mm kanónom, protitankovými raketami Mokopa a neriadenými raketami Rooivalk vyniká v protipancierových a potlačovacích misiách. Jeho pokročilý súbor elektronického boja poskytuje zvýšenú schopnosť prežitia proti moderným hrozbám, čo z neho robí silný multiplikátor síl.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov