Tipy a triky

Umývačka riadu: Ako ju správne používať?

umývačka riadu

videní: 856

Umývačka riadu: Záleží naozaj na tom, ako umývačku riadu naložíte? Áno – a nie je to len preto, aby ste sa vyhli hádkam. Keď umývačku riadu naložíte efektívne, “riad bude čistý a vy maximálne využijete dostupný priestor,” hovorí Alicia Sokolowski, prezidentka a spoluvlastníčka spoločnosti AspenClean, ktorá ponúka služby čistenia domácností a vyrába prírodné prostriedky na umývanie riadu.

Umývačka riadu funguje tak, že voda a umývací prostriedok cirkulujú okolo každého predmetu, takže ak do nej budete veci len tak bezhlavo vkladať, nebudú čisté. Kto by to chcel? Môj kamarát nie a úprimne, ani ja nie.

Riad si môžete zničiť aj tým, že umývačku riadu naložíte nesprávnym spôsobom. Ak máte sklon k preplňovaniu riadu ako ja, prestaňte – hneď teraz. Mike Sperduto, virtuálny expert na spotrebiče, ktorý pomáha ľuďom opravovať ich umývačky riadu, hovorí, že nesprávne nakladanie vám môže spôsobiť rozbitie predmetov. Správne rozmiestnenie riadu v správnom stojane zabráni tlaku vody a teplu, aby sa riady, sklo a náčinie rozbili, rozbili, roztavili a celkovo zničili.

Umývačka riadu: Ako ju správne používať?

 

Podľa Brandona Schaefera, riaditeľa produktového manažmentu pre umývačky riadu v spoločnosti GE Appliances, ktorý sa roky venoval aj navrhovaniu umývačiek riadu, neexistuje jeden presný spôsob, ako umývačku naložiť, ale “existuje mnoho nesprávnych spôsobov, ako to urobiť”.

Každá umývačka riadu je iná, preto by ste si v prvom rade mali pozrieť návod na použitie. Budú v ňom podrobné pokyny a schémy, ktoré vám pomôžu dosiahnuť najlepší výkon vašej konkrétnej konštrukcie umývačky riadu.

Niektoré veci sú však univerzálne bez ohľadu na to, akú značku a model máte. Tu sú informácie, ktoré by ste podľa profesionálov mali mať na pamäti.

Uistite sa, že sú predmety vhodné do umývačky riadu

Niektoré veci by ste nikdy nemali dávať do umývačky riadu, napríklad zubné protézy. Moja teta niekoľkokrát prehnala manželovu protézu cez umývačku riadu a celé týždne nechápal, prečo všetko chutí ako bielidlo. Pravdivý príbeh.

Takže niektoré veci je lepšie umývať ručne. Patria medzi ne (ale nie sú obmedzené len na ne):

  • plasty, ktoré nie sú označené ako vhodné do umývačky riadu
  • fľaše na vodu
  • drevené lyžice, dosky na krájanie, misy na šalát a iné drevené predmety, ktoré nie sú označené ako vhodné do umývačky riadu
  • liatinový, medený, hliníkový alebo nepriľnavý riad
  • pokrievky tlakových hrncov a všetko ostatné, čo obsahuje elektroniku, napríklad ponorné mixéry
  • krištáľový riad, hoci si overte, či vaša umývačka riadu nemá špeciálny cyklus pre chúlostivý sklenený riad
  • jemný porcelán a starožitný alebo rodinný riad, o ktorý sa aspoň trochu obávate

Uistite sa, že sa ostrekovacie ramená môžu voľne otáčať

Umývačka riadu používa silné trysky na rozprašovanie vody a umývacieho prostriedku z rôznych uhlov a zablokovanie ostrekovacích ramien bráni tomu, aby sa umývací prostriedok dostal ku všetkým riadom. “Uistite sa, že vyššie predmety na spodnom stojane neblokujú ostrekovacie ramená, pretože by to mohlo brániť cirkulácii vody,” hovorí Sokolowski. Skontrolujte tiež, či plechy na sušienky, hrnce s dlhými rúčkami a náčinie, ktoré by sa mohlo skĺznuť pod stojany, nemôžu narušiť umývací proces.

Pred spustením umývačky riadu roztočte ostrekovacie ramená, aby ste sa uistili, že v nich nie sú žiadne prekážky.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov