Tipy a triky

Umývačka riadu: Ako ju správne používať?

umývačka riadu

videní: 981

Nepreplňujte umývačku riadu

Je lákavé snažiť sa vtesnať riad do každého štvorcového centimetra umývačky, ale je to zlý nápad. “Sila vody v kombinácii s umývacím prostriedkom pomáha uvoľniť a odstrániť častice jedla,” hovorí Sokolowski.

Ak voda z ostrekovacieho ramena nedosiahne na riad, nemôže ho vyčistiť. Schaeferová hovorí, že misky sa často stávajú obeťou tejto zlej voľby, pretože “ľudia majú tendenciu misky prekrývať” v hornej časti a mierne ich do seba zahniezdiť, aby ušetrili miesto. Sokolowski odporúča ponechať medzi jednotlivými predmetmi priestor, aby sa voda a čistiaci prostriedok dostali na všetky povrchy.

Pridávajte prostriedok na umývanie riadu a leštidlo

Ak nepoužívate cyklus umývačky riadu len na oplachovanie, pridávajte umývací prostriedok do umývačky riadu pred spustením cyklu – a používajte len umývací prostriedok určený pre automatické umývačky riadu. Tablety sa môžu použiť tam, kde sa používa bežný umývací prostriedok, ale mnohé modely majú špeciálnu priehradku len na tablety.

Naplňte pohár po rysku alebo pridajte kapsule a bezpečne zatvorte veko, aby sa neotvorilo príliš skoro počas cyklu. Do priehlbiny “pred umývaním” na veku môžete pridať aj trochu umývacieho prostriedku navyše, ale odolajte nutkaniu pridať viac umývacieho prostriedku, a to aj pri veľmi špinavom riade. Podobne ako pri pracích prostriedkoch, aj tu platí, že stačí málo.

Prostriedky na oplachovanie nie sú nevyhnutne potrebné, ale môžu byť prospešné, najmä ak máte tvrdú vodu. “Tvrdá voda môže na riade zanechať minerálne usadeniny, ktoré spôsobujú, že riad vyzerá matne alebo fľakato,” hovorí Sokolowski.

Pomocné prostriedky na oplachovanie zabraňujú tvorbe kvapiek vody, ktoré sa prilepia na riad a zanechávajú škvrny pri schnutí. Skracujú tiež čas sušenia. “Znížením povrchového napätia umožňujú oplachovacie prostriedky ľahšie odtekanie vody z riadu, čo vedie k rýchlejšiemu schnutiu a efektívnejšiemu sušeniu,” hovorí. Sokolowski odporúča ocot, kyselinu citrónovú a jedlú sódu ako alternatívy ku komerčným možnostiam.

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov