Tipy a triky

Umývačka riadu: Ako ju správne používať?

umývačka riadu

videní: 978

Najšpinavšie časti riadu nasmerujte do stredu

Väčšina ramien umývačky riadu strieka vodu smerom nahor a von zo stredu umývačky, takže to, čo je otočené do stredu, sa vyčistí najlepšie. To platí najmä pre väčšie predmety, ktoré ukladáte po stranách. Ak otočíte špinavú stranu plechu na sušienky proti boku umývačky, ako sa k nej dostane voda? “Väčšie predmety nasmerujte do stredu, aby voda lepšie cirkulovala,” hovorí Sokolowski.

Nezakrývajte priestor pred dávkovačom umývacieho prostriedku

Raz som vložil dosku na krájanie pozdĺž prednej časti spodného stojana, pričom som si neuvedomil, že blokuje dávkovač pracieho prostriedku. Riad vyšiel špinavý a ja som musela náplň spustiť znova. “Väčšie predmety vkladajte po stranách, v rohoch alebo vzadu,” hovorí Schaefer.

(Teraz mi to povedzte vy!) Sokolowski hovorí, že zablokovanie dávkovača má vplyv najmä na kapsuly, ktoré sa nemôžu uvoľniť z priehradky. “Umiestnenie veľkých predmetov pred dávkovač pracieho prostriedku môže brániť prietoku vody a zabrániť správnemu rozpusteniu strukov,” vysvetľuje. Dosky na krájanie, plechy na pečenie a zapekacie misky držte ďalej od dvierok, aby sa lepšie čistili.

Škrabanie, nie oplachovanie riadu

Priznám sa: zvyknem riad pred vložením do umývačky oškrabať a opláchnuť. Obrovská chyba. V prvom rade, umývací prostriedok potrebuje niečo na čistenie. “Umývací prostriedok a kapsuly do umývačky riadu sú navrhnuté tak, aby interagovali s čiastočkami jedla na špinavom riade,” hovorí Sperduto, virtuálny expert na spotrebiče spoločnosti Frontdoor, ktorá sa zaoberá opravami spotrebičov a službami pre domácnosť.

“Predbežné oplachovanie riadu môže byť kontraproduktívne,” súhlasí Sokolowski, pretože čistiace prostriedky do umývačiek riadu používajú enzýmy, nie penu, aby zachytili častice jedla a opláchli ich. “Účinnejšie fungujú, keď je v nich prítomná nejaká nečistota z potravín, pretože sú navrhnuté tak, aby sa na tieto častice zameriavali a reagovali s nimi,” hovorí Sokolowski.

Starosti robí aj plytvanie vodou. “Ak pred použitím umývačky riadu čistíte riad, s najväčšou pravdepodobnosťou spotrebujete za dve minúty oplachovania tohto riadu viac vody, ako spotrebuje umývačka riadu za celý cyklus.”

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov