Tipy a triky

Problém so spánkom: Tieto overené tipy ti pomôžu

problém

videní: 1.8K

Problém so spánkom ti môže poriadne pokaziť samotnú noc a nasledujúci deň. Tieto overené tipy ti však pomôžu zlepšiť tvoje zaspávanie a aj samotný spánok.

Spánok je nevyhnutný pre naše fyzické a duševné zdravie a nájdenie správnej polohy spánku môže znamenať veľký rozdiel v kvalite nášho spánku. Rôzne polohy tak dokážu ovplyvniť nie len kvalitu nášho spánku ale aj zmierniť rôzne problémy. V tomto článku preskúmame najobľúbenejšie problémy so spánkom a taktiež ti ukážeme zopár polôh, ktoré ti pomôžu dosiahnuť lepší spánok.

7. Pálenie záhy

Ak máš reflux kyseliny, je dôležité vybrať si správnu polohu spánku, ktorá nezhorší tvoj problém. Spánok na ľavej strane môže pomôcť znížiť pravdepodobnosť refluxu kyseliny tým, že budeš mať žalúdok pod pažerákom. To môže pomôcť zabrániť spätnému toku žalúdočnej kyseliny a spôsobeniu nepohodlia.

Zvýšenie čela postele o 15-20 cm môže taktiež pomôcť znížiť riziko refluxu kyseliny. Tento tip ti pomôže aj vtedy, ak uprednostňuješ spánok na chrbte

6. Bolesť krku

Vo všeobecnosti sa odporúča spať na chrbte alebo na boku s vankúšom, ktorý podopiera krk a zmierňuje tak tlak na chrbticu.

Ak spíš na boku, môžeš použiť vankúš, ktorý je dostatočne hrubý na to, aby udržal tvoj krk a chrbticu v neutrálnej polohe – nie príliš vysoko a ani príliš nízko. Môžeš si tiež vložiť vankúš medzi kolená, aby si udržal chrbticu v neutrálnej polohe a znížil tak tlak na boky a kríže.

Ak spíš na chrbte, môžeš použiť vankúš, aby si udržal krk a chrbticu v neutrálnej polohe. Užitočný môže byť aj tvarovaný vankúš, ktorý podporuje prirodzenú krivku tvojho krku.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov