Tipy a triky

Problém so spánkom: Tieto overené tipy ti pomôžu

problém

videní: 2.1K

5. Nemôžeš zaspať alebo sa nemôžeš zobudiť

Najlepšia poloha pri spánku, ktorá ti môže pomôcť zaspať, sa líši od človeka k človeku a v konečnom dôsledku je to vec osobných preferencií. Ak však máš problémy s nespavosťou, je tu niekoľko vecí, ktoré môžeš vyskúšať.

Vytvor si relaxačnú rutinu pred spaním

Vytvor si upokojujúci rituál, ktorý ti pomôže uvoľniť sa pred spaním. Môže to zahŕňať teplý kúpeľ, čítanie knihy alebo precvičovanie relaxačných techník, ako je hlboké dýchanie alebo meditácia.

Vyhni sa stimulačným aktivitám, ako je používanie elektronických zariadení, sledovanie televízie alebo intenzívne cvičenie.

Uisti sa, že tvoje prostredie na spanie podporuje spánok tým, že bude tvoja spálňa tmavá, tichá a chladná. Môžeš tiež zvážiť investíciu do pohodlnej posteľnej bielizne a vankúšov.

4. Bolesť ramena

Ak máš bolesti ramien, vo všeobecnosti sa odporúča spať na chrbte, takže napätie v ramenách bude nižšie. Môžeš tiež objať vankúš alebo použiť malý na podloženie postihnutého ramena.

3. Bolesť chrbta

Ak máš bolesti chrbta, skús spať na chrbte s vankúšom pod kolenami. Táto poloha môže pomôcť zmierniť tlak na spodnú časť chrbta. Polož si pod kolená malý vankúšik alebo zrolovaný uterák, ktorý pomôže udržať prirodzenú polohu chrbtice.

Vyhni sa spánku na bruchu. Spánok na bruchu môže zaťažovať krk a chrbát. Ak uprednostňuješ túto polohu, skús si pod panvu a spodnú časť brucha položiť vankúš, ktorý zníži tlak na chrbát.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov