Tipy a triky

Kľúče od auta: Na čo všetko ich môžete využiť?

kľúče od auta

videní: 1.6K

Odomykanie vozidla pomocou kľúča (bezkľúčový systém)

Dobre, toto sa môže zdať samozrejmé… pokiaľ nemáte bezkľúčové auto alebo kľúč s vybitou batériou. Keďže bezkľúčové zapaľovanie je čoraz populárnejšie, čoraz menej áut funguje s tradičnými mechanickými kľúčmi. Problém je v tomto prípade? Kľúčenka, ktorá odomyká vozidlo vysielaním počítačových signálov do vozidla, sa môže vybiť. Našťastie Toyota uvádza, že v prípade, že by k tomu došlo, sú v ovládačoch jej bezkľúčových vozidiel zastrčené aj mechanické kľúče.

Nastavenie sedadla pomocou kľúča

Delíte sa o auto s nežným obrom alebo s niekým, koho nohy jednoducho nemajú taký dosah ako vaše? GMC ponúka niektoré modely, ktoré umožňujú nastaviť “pamäť” miesta, kde sa vám sedadlo páči. Každému kľúču je priradené iné číslo, takže keď nastúpite do vozidla, vie, kto ho riadi. Odtiaľ si môžete nastaviť preferenciu sedadla a ísť.

Používanie kľúča na zaparkovanie v stiesnených priestoroch

Už nikdy sa nemusíte báť, že zošliapnete iné vozidlo. Kľúčenku od auta Tesla môžete použiť na parkovanie v stiesnených priestoroch, píše Business Insider. Vodič ani nemusí byť vo vnútri. Funkcia “privolania” zastaví pri detekcii prekážok a dokonca za vás zatvorí garážové dvere.

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov