TOP 10

Neskutočné fakty o týchto známych miestach, ktoré sú však pravdivé

fakty

videní: 1.0K

Mnoho z nasledujúcich miest si už videl, alebo si o nich minimálne počul. Fakty o týchto miestach, ktoré ti dnes ukážeme, znejú neskutočne, no v skutočnosti sú pravdivé.

Naša planéta má veľa zvláštnych miest, ktoré čakajú len na to, kým objavíme ich tajomstvá, od záhadného lesa so zakrivenými stromami až po púšť, kde je z času na čas vidieť sneh. Zem je obrovské miesto s mnohými zázrakmi a my vám radi ukážeme niektoré z naozaj neskutočných tajomstiev našej planéty.

10. Na Sahare sneží

Väčšina z nás si myslí, že púšť je tým najteplejším a najsuchším miestom na zemi. Je tak nepredstaviteľné hovoriť o snehu na púšti. No zdá sa, že to nie je až taká hlúposť. Sneženie, ktoré sa na Sahare deje, nie je veľmi bežné, ale stalo sa tak už niekoľkokrát. Biele divadlo bolo dokonca vidieť z vesmíru.

9. Existujú podvodné jazerá

Keď sme boli deti pravdepodobne sme si nevšimli zaujímavý detail pri sledovaní rozprávky SpongeBob. V tejto rozprávke existovali pláže, ktoré sa nachádzali pod vodou. Teraz, ako dospelí, si môžeme myslieť, že je to absurdné. Ako však predpokladáš po čítaní týchto riadkov, nie je to až taká absurdnosť. Podvodné jazerá totižto v skutočnom živote existujú.

Tieto jazerá sa nazývajú soľné bazény a ich úroveň slanosti môže byť veľmi vysoká. V kombinácii s inými prvkami sú tieto koncentrácie vody toxické pre väčšinu zvierat a to vrátane ľudí. V týchto jazerách alebo ich blízkosti dokážu prežiť iba určité organizmy, ktoré sú schopné odolať extrémnym podmienkam.

8. Danakil depression je skutočné miesto na našej planéte

Aj keď povrch tejto oblasti môže vyzerať ako z inej planéty, určite to tak nie je. Táto soľná púšť sa nachádza v Etiópii a často sa o nej hovorí ako o najteplejšom mieste na zemi a zároveň sa nachádza 100 m pod úrovňou mora. Táto oblasť vyzerá ako z inej planéty a vznikla pohybom tektonických platní.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov