TOP 10

Neskutočné fakty o týchto známych miestach, ktoré sú však pravdivé

fakty

videní: 1.1K

3. Na Islande ľudia pečú chlieb v sopečnej pôde

Niektorí ľudia majú také šťastie, že môžu používať rúru, ktorú im darovala matka príroda. Táto neuveriteľná tradícia je súčasťou života Islanďanov po celé generácie. Ak chceš pripraviť chlieb, musíš najprv vykopať dieru v zemi a keď sa diera naplní vriacou vodou, je čas zakopať hrniec. O pár minút neskôr bude bochník chutného tradičného chleba pripravený na konzumáciu.

2. Záhada zakriveného lesa

Tento les sa nachádza v Poľsku a tvoria ho obyčajné borovice, ale aj niektoré stromy, ktoré majú výrazný tvar písmena J. Nikto v skutočnosti nevie, ako tieto stromy dostali svoj tvar, ale existuje niekoľko teórií, ktoré sa snažia vysvetliť túto anomáliu.

Niektorí ľudia veria, že stromy boli “pochované” hustým snehom, keď rástli, čo spôsobilo ohýbanie kmeňa. Táto teória je však pravdepodobne nepravdivá, pretože oblasť obklopujú borovice, ktoré majú normálny tvar. Preto si iní ľudia myslia, že ich zmanipulovali ľudia, aby si ich pripravili na výrobu budúcich dekorácii či nábytku.

Nakoniec, dôvod, prečo sú tieto stromy takto ohnuté, nie je dôležitý, pretože práve vďaka nim môžeme túto oblasť navštíviť a užiť si tak krásnu prechádzku s mimozemským, ale krásnym výhľadom.

1. Tutanchamónova brada bola odlomená a nekvalitne prilepená

Nie je to tak dávno, čo Tutanchamónovu masku poškodili zamestnanci múzea. Nie je jasné, čo sa presne stalo, ale brada z masky bola úplne odlomená. V snahe opraviť ju, niekto prilepil túto bradu späť, ale pri pokuse o odstránenie prebytočného lepidla došlo k ďalšiemu poškodeniu. Nafotografii je dokonca vidieť spomínané poškodenie.

Cennému predmetu nakoniec profesionáli dokonale prinavrátili zašlú slávu a škody, ktoré utrpel, si už ani nevšimneš.

Zdroj: Brightsidetopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov