TOP 10

10 najväčších tajomstiev, ktoré ukrývajú vlády

vlády

videní: 3.5K

V ideálnom prípade by vlády mali byť transparentné a otvorené ohľadom všetkých svojich aktivít. Z dôvodov národnej bezpečnosti však niekedy vlády potrebujú utajiť informácie na ochranu pred nepriateľmi zo zahraničia. Po čase, keď hrozba už nebude relevantná, môžu vlády odtajniť informácie a potenciálne odhaliť niektoré naozaj znepokojujúce veci. Tu je 10 tých najznepokojujúcejších.

10. Operácia LAC

V rámci operácie LAC (Large Area Coverage), ktorá sa odohrala v 50-tych a 60-tych rokoch minulého storočia, “spúšťali” vojenské jednotky Spojených štátovpotenciálne toxický jemný prášok na americké mestá s cieľom zistiť mieru rozptýlenia prášku. Jeden z vedcov sa domnieva, že jeden z týchto testov, konkrétne z mesta St. Louis, mohol obsahovať rádioaktívne materiály.

9. Sledovanie Johna Lennona

V 60. rokoch bol John Lennon hlavným symbolom protestov proti vojne vo Vietname. Keďže tak hlasno a verejne hovoril proti vojne, vláda Spojených štátov reagovala masívnym programom špehovania, ktorého cieľom mala byť deportácia britského umelca.

8. Nixonov podlý plán

Počas prezidentskej kampane v roku 1968 nariadil americký prezident Richard Nixon, aby juhovietnamskí lídri za každú cenu nedosiahli dohodu skôr ako po voľbách. Bol to priamy pokus sabotovať prezidenta Lyndona Johnsona a jeho snahy o mierový rozhovor. Keď sa to Johnson dozvedel, bol síce zúrivý, no rozhodol sa, že to neoznámi verejnosti.

7. Roswellské UFO

14. júna 1947 farmár W.W. “Mac” Brazel a jeho syn Vernon zahliadli UFO blízko Roswellu v štáte Nové Mexiko. Podľa konšpiračnej teórie išlo o mimozemskú kozmickú loď, ktorú sa vláda snažila zakryť, ale v skutočnosti to bol projekt Mogul. V Operácii Mogul americké letectvo používalo meteorologické balóny letiace vo vysokej nadmorskej výške vybavené mikrofónom, ktorých úlohou bolo detegovať ruské testy jadrových bômb.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov