Tipy a triky

Kľúče od auta: Na čo všetko ich môžete využiť?

kľúče od auta

videní: 1.6K

Odomykanie kufra pomocou kľúčov od auta

V starších autách ste sa do kufra museli dostať mechanickým kľúčom, ale teraz sú mnohé novšie modely vybavené kľúčmi, ktoré vám umožnia otvoriť zadný kryt jednoduchým kliknutím na tlačidlo. Ste nervózni zo zamykania kľúčov v aute?

Štartovanie vozidla pomocou kľúča

Systémy bezkľúčového zapaľovania sú čoraz rozšírenejšie, pričom 62 percent áut predaných v minulom roku malo túto funkciu, uvádza Edmunds. Ak sa rozhodnete pre bezkľúčové zapaľovanie vo svojom ďalšom modeli, váš kľúč môže slúžiť na naštartovanie alebo zastavenie vozidla, pokiaľ je kľúč vo vozidle a vaša noha je na brzde. Dbajte len na to, aby ste nikdy nenechávali kľúčenku v aute

Používajte kľúče od auta, aby ste boli v noci v bezpečí

Kľúčenka takmer každého auta má “panikové” tlačidlo, ktoré spustí núdzové výstražné systémy a pomôže vám nájsť vozidlo aj na najpreplnenejšom parkovisku. Ak je však garáž opustená, spustenie tejto funkcie môže tiež pomôcť odradiť potenciálnych zločincov, uvádza RepairPal.

Zabránenie vlámaniu do domu

Pozornosť pútajúci zvuk poplašného systému vášho auta môže tiež zabrániť vlámaniu do domu. Ak váš kľúč kľúča funguje v aute z domu, majte ho pri nočnom stolíku, hovorí RepairPal. Ak v noci niečo počujete, stlačenie poplašného tlačidla môže vystrašiť zločincov a je jednou z viacerých vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste zachránili svoj domov pred vlámaním.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov