Zaujímavosti

Hlúpe mýty, ktorým ľudia veria dodnes

hlúpe mýty

videní: 1.2K

Dikobrazy môžu strieľať pichliače

Dikobraz je jedným z najzvláštnejších živočíchov. Možno práve preto vzbudil povesť nevšednej schopnosti. Niektorí ľudia vám povedia, že dikobraz je nebezpečný, pretože dokáže vystreliť svoje pichliače. Pierka sú ostré ostne, ktoré sa používajú ako obrana proti útočníkom. Ak sa dikobraz cíti ohrozený, tieto pichliače sa vzpriamia do vzduchu, chránia jeho telo a pridávajú mu ostrú vrstvu obrany. Ak sa zaseknú na koži útočníka, jednoducho dorastú. To je však hranica ich schopností. Nie sú schopné vystreliť tieto pichliače zo svojho tela.

Po banánoch sa priberá

Banány obsahujú približne 14 gramov cukru v jednom strednom banáne. Odtiaľ možno pochádza myšlienka, že po banánoch sa tučnie. Neberie sa však do úvahy, že ide o prírodné cukry. Navyše živiny, vitamíny a vláknina urobia pre vaše telo oveľa viac, ako by mohlo urobiť 14 gramov cukru z umelého občerstvenia.

Čokoláda spôsobuje akné

Ak ste niekedy počuli, že príčinou akné je čokoláda, máme pre vás dobrú správu. Neexistujú žiadne zásadné dôkazy, ktoré by spájali kakaové bôby a pupienky. Faktorom je pridaný cukor, pretože spolu s bielym chlebom, bielou ryžou a zemiakmi patrí medzi potraviny s vysokým glykemickým indexom. Ale čokoláda sama o sebe nie je nepriateľom.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov