Zaujímavosti

Hlúpe mýty, ktorým ľudia veria dodnes

hlúpe mýty

videní: 1.1K

Hlúpe mýty, ktorým ľudia veria dodnes: Býky v skutočnosti nepriťahuje červená farba. Ich pozornosť upúta pohyb červeného plášťa. Predstava, že červená farba robí býky agresívnymi, je úplne vymyslená. A pravidlo 5 sekúnd na jedlo? Ani to neobstojí pri skúmaní. Ukázalo sa však, že to závisí od toho, o aký druh potravy a povrchu ide.

Pre toto video sme prehľadali internet, aby sme našli nejaké hlúpe mýty, ktoré treba vyvrátiť. Niektoré z nich sú také bežné, že ste o nich možno sami nikdy nepochybovali.

Hlúpe mýty, ktorým ľudia veria dodnes

Vôňa človeka necháva mláďa vtáka opustené

Prinúti zdvihnutie mláďaťa vtáka jeho matku, aby ho odmietla? Táto myšlienka je taká rozšírená, že ju biológovia a odborníci na voľne žijúce zvieratá museli oficiálne vyvrátiť. Prvou chybou tejto myšlienky je, že väčšina vtákov má veľmi obmedzený čuch. Prežívajú najmä vďaka zraku a sluchu. To neznamená, že by ste mali vtáčie mláďatá brať do rúk, dokonca ani preto, aby ste ich vrátili späť do hniezda. Môžete tým upozorniť predátorov na ich polohu a vystaviť ich skutočnému nebezpečenstvu. Ohrozenie zvieraťa je jedna vec.

Vkladanie lyžice do úst počas záchvatu

Naše poznatky o záchvatoch a epilepsii sú stále obmedzené. Lekárska komunita však vie, čo robiť, keď má niekto záchvat. Nesnažte sa ho obmedziť. Odstránenie predmetov je dobrý nápad, ale ak sa pokúsite udržať ich telo v pokoji, môže to viesť k zraneniu vás alebo ich. Po druhé, nedávajte im nič do úst. Medzi hlúpe mýty patrí aj to, že vloženie lyžice do úst zabráni človeku prehltnúť jazyk. Jazyk nie je možné prehltnúť, pretože je pevne spojený s ústami. Navyše, čokoľvek, čo má človek v ústach počas záchvatu, môže spôsobiť poškodenie jeho zubov alebo čeľuste.

Sekáč je najjedovatejší pavúk na svete

Sekáč sa nevzťahuje len na jeden druh pavúka. V skutočnosti ide o tri rôzne živočíchy – trasavky, svižníky a tipuľa. Zatiaľ čo trasavky a tipule nemajú žiadny jed, svižníky pri útoku vypúšťajú tekutinu s chemickými látkami. Ten je pre niektoré zvieratá jedovatý, ale nie pre ľudí. A hoci trasavky majú tesáky, nie sú žiadne dôkazy o tom, že by boli škodlivé aj pre človeka. To všetko môže byť trochu mätúce. V skratke to znamená, že nie, sekáč rozhodne nie je najjedovatejší pavúk na svete, najmä nie pre človeka.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov